Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Επιτροπή για τον εθελοντισμό στη Σητεία

Τη θέσπιση επιτροπής αποτίμησης και επιβράβευσης, σε ετήσια βάση, των εθελοντικών δράσεων στο Δήμο Σητείας εισηγήθηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Σητείας ο κ. Πέτρος Δημητροπουλάκης, στον οποίο ανήκει και η συγκεκριμένη πρόταση.
Όπως ανέφερε, «ο εθελοντισμός συμβάλει στην διευθέτηση κοινωνικών προβλημάτων, στην παραγωγή δημοσίων αγαθών, που το κράτος αδυνατεί να προσφέρει σε επαρκή ποσότητα, ποιότητα, τη στιγμή που απαιτείται, ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη, ενισχύει την ενεργό συμμετοχή και την συνύπαρξη και «συνδυάζει τον έρωτα του ερασιτέχνη και την συνέπεια του επαγγελματία.
Ο Δήμος Σητείας κατά καιρούς περιστασιακά μέχρι τώρα, στηρίζει και επιβραβεύει την εθελοντική δράση, αλλά πρέπει η διαδικασία να αποκτήσει σιγά -σιγά συγκεκριμένες δομές. Σαν αρχή και με δεδομένο ότι ο εθελοντισμός και τα οφέλη του αφορούν άμεσα το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, προτείνεται η θέσπιση πενταμελούς Δημοτικής επιτροπής, αποτελούμενης από δύο μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου (ένα από την συμπολίτευση κι ένα από την αντιπολίτευση) και από τους προέδρους τριών φορέων- συλλόγων της πόλης (Εμπορικού, Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας, Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας) με αντικείμενο την εισήγηση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τις αρχές του κάθε έτους με τίτλο: Ετήσια αποτίμηση εθελοντισμού και βράβευση της σημαντικότερης εθελοντικής δράσης στο Δήμο Σητείας την χρονιά που πέρασε.
Αν κάτι μας δίνει ελπίδα ότι η περιοχή μας έχει μέλλον ευοίωνο είναι η ανάπτυξη σε μεγάλο βαθμό του εθελοντισμού. Θα πρέπει η στήριξη του Δήμου προς τις εθελοντικές ομάδες να λάβει την μορφή συγκεκριμένων δομών σήμερα με τον ορισμό της προτεινόμενης επιτροπής και ίσως αύριο με την θεσμοθέτηση ενός γραφείου στήριξης εθελοντισμού και πολιτισμού, που θα έχει ως αρμοδιότητα τον συντονισμό και την στήριξη των συγκεκριμένων δράσεων».
Η Επιτροπή -αποτελούμενη από τους εκπροσώπους των φορέων που προαναφέρθηκαν και τους Δημοτικούς Συμβούλους Πέτρο Δημητροπουλάκη και Νίκο Λαντζανάκη μέχρι την ολοκλήρωση της τρέχουσας δημοτικής περιόδου- καλείται να συνεδριάσει άμεσα και να εισηγηθεί σχετικά στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Μ.Ψ.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας