Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης στο Δημοτικό Στάδιο Σητείας

Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή των τοιχίων αντιστήριξης στο Δημοτικό Στάδιο Σητείας. Την σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας ΚΟΣΜΟΣ Κωνσταντίνο Μανιδάκη.

Το συγκεκριμένο έργο έχει προϋπολογισμό 380.000 ευρώ με χρηματοδότηση προερχόμενη από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης. Ο κ Πατεράκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη αυτή, τονίζοντας ωστόσο με έμφαση την μεγάλη χρονική καθυστέρηση που σημειώθηκε από την διεξαγωγή του διαγωνισμού μέχρι την υπογραφή της σύβασης.
«Επιτέλους σήμερα υπογράψαμε την σύμβαση. Ο διαγωνισμός έγινε τον Αύγουστο όμως η υπογραφή της σύμβασης πέντε μήνες μετά! Αυτό είναι απαράδεκτο για τα δεδομένα που ισχύουν στο ελληνικό δημόσιο.Το επισημαίνω διότι θα πρέπει οι πολίτες να κατανοήσουν ότι δεν είναι δυστυχώς τόσο απλά τα πράγματα. Κι εμείς θέλουμε να δημοπρατούμε έργα. Αυτή την στιγμή έχουμε πολλές εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις για έργα που έχουμε δημοπρατήσει και όλα περπατάνε πολύ δύσκολα μέχρι να φτάσουμε στο σημείο υπογραφής της σύμβασης», τόνισε.
Ο Δήμαρχος Σητείας ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την έγκριση της συγκεκριμένης χρηματοδότησης. Όπως πρόσθεσε, με την ολοκλήρωση του έργου που αφορά την κατασκευή των τοιχίων θα καταστεί εφικτή η σταθεροποίηση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου ο οποίος ιδιαίτερα φέτος που σημειώθηκαν πολλές βροχές, είχε εμφανίσει σε ένα σημείο μία μικρή κλίση. «Με την σταθεροποίηση και ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε,μια που διαθέτουμε την μελέτη και έχουμε εξασφαλίσει την χρηματοδότηση των 500.000 ευρώ από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ του Υπουργείου Εσωτερικών, και το άλλο έργο που αφορά την κατασκευή των κουλουάρ του γηπέδου. Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού, το δημοτικό στάδιο θα αποκτήσει μία τελείως διαφορετική όψη και χρήση, διότι πέραν της δυνατότητας που θα υπάρχει να γίνονται οι αγώνες ποδοσφαίρου πλέον σε ασφαλή χώρο και χωρίς προβλήματα, θα δοθεί η δυνατότητα και σε αυτούς που ασχολούνται με τον κλασικό αθλητισμό να προπονούνται σε ένα πολύ καλύτερο χώρο».
Με την υλοποίηση αυτού του έργου όπως σημείωσε ο κ Πατεράκης, η σημερινή Δημοτική Αρχή ολοκληρώνει ένα σχεδιασμό για αυτήν την δημοτική περίοδο, ο οποίος περιελάβανε παρεμβάσεις σε αθλητικούς χώρους σε όλη την έκταση του Δήμου. «Θυμίζω το γήπεδο Παλαικάστρου, το γήπεδο Χανδρά του οποίου θα ξεκινήσει εντός ολίγου η κατασκευή, την αντικατάσταση χλοοτάπητα του γηπέδου 5Χ5 στο Πισκοκέφαλο όπως και του 5Χ5 στην Τουρλωτή. Ακόμη άλλες παρεμβάσεις που έγιναν σε αύλειους χώρους σχολείων όπως του 5Χ5 στο Γυμνάσιο του Παλαικάστρου καθώς και τουγηπέδου μπάσκετ, επίσης το γήπεδο μπάσκετ στις Εργατικές Κατοικίες και ένα σύνολο μικρών παρεμβάσεων που έγιναν σε αθλητικούς και σε αύλειους χώρους των σχολείων. Νομίζω ότι ο σχεδιασμός αυτός αποδεικνύει το ενδιαφέρον που έχουμε σαν Δημοτική Αρχή για την νεολαία μας και όχι μόνο.Πιστεύω ότι με την ολοκλήρωση και των επόμενων βημάτων που έχουμε σχεδιάσει και αφορούν και την υλοποίηση της κατασκευής ενός γηπέδου ποδοσφαίρου στην Σκοπή και την κατασκευή ενός κλειστού γηπέδου για την διεξαγωγή αγώνων μπάσκετ και βόλεϊ, είμαστε σε ένα πολύ καλό δρόμο», κατέληξε.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας