Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Η κοπή δέντρων στο δήμο Σητείας

Υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου κ. Νίκου Κοζυράκη συνεδρίασε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Σητείας.
Για τα αιτήματα για κοπή δέντρων ο κ. Κοζυράκης σημείωσε:
«Είναι ένα θέμα που μας έχει απασχολήσει κι άλλες φορές και δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να λαμβάνουμε αποφάσεις που δεν ταιριάζουν με την φιλοσοφία μας και την αγάπη όλων μας για το πράσινο. Όμως πολλές φορές δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η κοπή δέντρων εντός του κοιμητηρίου στα Περβολάκια. Πρόκειται για 12 κυπαρίσσια, τα οποία δημιουργούν πρόβλημα στα μνήματα και στον περιβάλλοντα χώρο. Προτείναμε όμως στον περιβάλλοντα χώρο την φύτευση ισάριθμων, άλλου είδους δέντρων που να μην δημιουργούν προβλήματα με το ριζικό τους σύστημα.
Αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει και στο κοιμητήριο των Μέσα Μουλιανών με 2 δέντρα που έχουν δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα με την ανάπτυξή τους και το ριζικό τους σύστημα στο τοιχίο που περιβάλλει το κοιμητήριο. Κατόπιν επίσης αυτοψίας και εισήγησης της υπηρεσίας αποφασίστηκε η κοπή τους. Στο κοιμητήριο υπάρχουν κι άλλα δέντρα που δεν δημιουργούν πρόβλημα.
Ακόμη αποφασίστηκε η κοπή μουριάς επί της οδού Μηλιώτη εντός της πόλης, η οποία βρίσκεται στο πεζοδρόμιο, στο οποίο έχει προκαλέσει προβλήματα -έχει χαλάσει η πλακόστρωση, ενώ εμποδίζει και την διέλευση των πεζών.
Ακόμη συζητήσαμε αίτημα της Τ.Κ. Παπαγιαννάδων για κοπή ευκαλύπτων μέσα στο χωριό διότι έχουν ψηλό και μεγάλο φύλλωμα και μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυκλοφορία οχημάτων που παρκάρουν κάτω από τα δέντρα με άλλα που εισέρχονται στο χωριό. Η Επιτροπή έκρινε ότι δεν πρέπει να κοπούν τα δέντρα.
Βεβαίως όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις κοπές δέντρων θα περάσουν και από Δ.Σ. για τις τελικές αποφάσεις», διευκρίνισε.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή
 

Συνολικες προβολες σελιδας