Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Σκαρώνουν απάτες παριστάνοντας τους υπάλληλους του Κτηματολογίου!

https://cdn.cretalive.gr/_largeImage/apateones_190220_224337.jpg?mtime=20190220224337
Ιδιαίτερα προσεκτικοί καλούνται να είναι οι πολίτες την περίοδο που είναι σε εξέλιξη η σύνταξη του Κτηματολογίου ​
Για ακόμη μία φορά απατεώνες βρήκαν πρόσφορο έδαφος για να εξαπατήσουν πολίτες, αυτήν την φορά με αφορμή την σύνταξη του Κτηματολογίου στην Ανατολική Κρήτη.

Συγκεκριμένα, άγνωστοι φαίνεται πως παριστάνουν τους υπαλλήλους του Εθνικού Κτηματολογίου σε υπαίθριους χώρους και καφενεία.
Ιδιαίτερα προσεκτικοί καλούνται να είναι οι πολίτες την περίοδο που είναι σε εξέλιξη η σύνταξη του Κτηματολογίου στους Δήμους Φαιστού, Γόρτυνας, Αρχανών Αστερουσίων, Μινώα Πεδιάδος και Βιάννου αλλά και στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου δηλαδή τους Δήμους Αγίου Νικολάου, Σητείας, Ιεράπετρας και Οροπεδίου Λασιθίου.
Οι πολίτες καλούνται να εμπιστευτούν τους ειδικούς και έμπιστους επιστήμονες της περιοχής, που δραστηριοποιούνται σταθερά και υπεύθυνα στην τοπική κοινωνία.
Να μην εμπιστεύονται τόσο για τη σύνταξη της δήλωσης όσο και για τον εντοπισμό των ιδιοκτησιών τους, ανθρώπους (επαγγελματίες ή μη) που δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με το αντικείμενο.
Όπως είναι γνωστό το Εθνικό Κτηματολόγιο αποτελεί ένα ενιαίο σύστημα καταγραφής πληροφοριών (τεχνικών και νομικών) των ακινήτων και των δικαιωμάτων πάνω σ’ αυτά, υπό τον έλεγχο του Δημοσίου. Μέσω του κτηματολογίου προσδιορίζεται η ακριβής θέση του ακινήτου στον χώρο και το ιδιοκτησιακό του καθεστώς, με στόχο την κατοχύρωση της ακίνητης περιουσίας.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία του έργου αλλά και την αποφυγή μελλοντικών ιδιοκτησιακών αμφισβητήσεων είναι ο σωστός εντοπισμός της θέσης και της έκτασης του ακινήτου από την αρχή, ώστε να μην απαιτηθούν στην συνέχεια ενστάσεις και διορθώσεις που απαιτούν επιπλέον κόστος και χρόνο.
Για τον λόγο αυτό ο πολίτης θα πρέπει να απευθυνθεί σε ένα επαγγελματία που έχει τις κατάλληλες γνώσεις, όπως ο Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός και όχι ο λογιστής ή ο γεωπόνος του αγροτικού συνεταιρισμού.

Πηγή : Creta live



Συνολικες προβολες σελιδας