Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Χαιρετισμός του υποψηφίου δημάρχου Σητείας Σ. Συμεωνίδη στην εκδήλωση του ΚΚΕ

Χαιρετισμός στην εκδήλωση του ΚΚΕ στον Άγιο Νικόλαο το Σαββάτο 23 Μάρτη, 6:30μμ, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου με θέμα: «Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2019

                                                                              
Η Λαϊκή Συσπείρωση, ο συνδυασμός, που στηρίζει το ΚΚΕ σε Περιφέρειες και Δήμους είναι η μοναδική δύναμη, που μπορεί να κάνει μία συγκέντρωση σαν την σημερινή, δηλαδή κοινή συγκέντρωση του υποψηφίου Περιφερειάρχη Κρήτης με τους τέσσερις υποψήφιους Δημάρχους του Λασιθίου.
Είμαστε οι μοναδικοί που μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο γιατί δεν γνωριζόμαστε ευκαιριακά, για ψηφοθηρικούς, ιδιοτελής σκοπούς. Δηλαδή, για λόγους που δεν αφορούν τους εργαζόμενους, την μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία της περιοχής μας. Είμαστε ομοϊδεάτες, με κοινή αντίληψη για το τι συμβαίνει και το τι πρέπει να γίνει για να μπορεί ο Λαός μας να ζει καλύτερα καλύπτοντας τις σύγχρονες ανάγκες του. Κυρίως αυτό που μας ενώνει είναι το χαράκωμα που επιλέξαμε για να δώσουμε τη μάχη και ο σκοπός της μάχης αυτής. Είμαστε μαζί με το Λαό,  έχουμε δώσει κοινούς αγώνες, θα δώσουμε κοινούς αγώνες, πρωτοστατούμε να γίνει πλειοψηφία το ρεύμα της μαχητικής , ανυποχώρητης πάλης που στόχο έχει οι εργαζόμενοι να αποφασίζουν τι, που, πότε,πως και για ποιον θα παράγεται ο πλούτος στην χώρα μας. Εμείς δεν βλέπουμε, ή «υποκρινόμαστε» ότι δεν βλεπουμε, ανταγωνιστικά τους άλλους Δήμους, ο καθένας μας. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν βλέπουμε ανταγωνιστικά τους συναδέλφους μας εργάτες, υπάλληλους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, τα παιδιά και τη νεολαία των λαϊκών στρωμάτων των άλλων Δήμων.
Ένα ενισχυμένο ΚΚΕ στις εκλογικές αναμετρήσεις του επόμενου διαστήματος θα σημαίνει ότι ο λαός επιλέγει πιο αποφασιστικά το δρόμο του αγώνα για να υπερασπιστεί το δίκιο του. Ότι δεν εγκρίνει τις πολιτικές που τον χαντακώνουν στην μιζέρια και την δυστυχία και  κάνει να χαμογελούν οι μεγαλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι μεγαλόμετοχοι, «ευεργέτες» και λοιποί παρασιτικοί οργανισμοί. Σε τοπικό επίπεδο, η ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σημαίνει ότι βάζει στην προτεραίότητα του τις δικές του ανάγκες, ότι δεν τσιμπάει στους «ανεξάρτητους» που πρώτο και μοναδικό στόχο έχουν μία «ανεξάρτητη» ανάπτυξη. Δεν θα περιγράψουμε σήμερα αυτή την ανάπτυξη που όλοι τους συμφωνούν και ευαγγελίζονται, αλλά ας δούμε κατά πόσο μοιάζει με την δικιά μας.
Για εμάς, η ανάπτυξη του τόπου μας, δεν το κρύβουμε, είναι εξαρτημένη από τις ανάγκες της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας, με βάση αυτές τις ανάγκες καθορίζουμε τις προτεραιότητες μας, το διεκδικητικό πλαίσιο μας, είτε είμαστε στη θέση της αντιπολίτευσης μέσα στο Περιφερειακό και Δημοτικό Συμβούλιο, είτε είμαστε στη θέση της Περιφερειακής ή/και Δημοτικής Αρχής. Και στις δύο περιπτώσεις θα είμαστε αντιπολίτευση στο μάυρο μέτωπο κεντρικού κράτους, αστικών κυβερνήσεων, ΕΕ και μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, δηλαδή των ντόπιων και ξενων Καπιταλιστών.
Ανάπτυξη για εμάς είναι:
-Να υπάρξει άνασα στο ειδόδημα μας με ελάφρυνση των φτωχών στρωμάτων και των ευάλωτων νοικοκυριών και όχι να εξανεμίζεται το λαϊκό εισόδημα από Δημοτικούς Φόρους και Τέλη, επιπλέον της φοροληστείας που ήδη δεχόμαστε. Να πληρώσουν αυτοί που έχουν και όχι να απολαμβάνουν μόνιμη ασυλία από κεντρικό κράτος, περιφέρεια και δήμους. Διεκδικούμε μείωση και των  ανταποδοτικών τελών, φόρων, ουσιαστική ελάφρυνση για εργατικά, λαϊκά στρώματα, ανέργους, μικρομάγαζα, φτωχών αγροτών.

Ανάπτυξη για εμάς είναι:
-Να μπορούμε να χαρούμε δωρεάν, ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς τον αθλητισμό, την πολιτιστική δημιουργία, το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον  του νησιού μας και του νομού μας. Καμία  παραχώρηση δημόσιας – δημοτικής γης και υποδομών  σε επιχειρήσεις και για επιχειρηματική δράση. Να αξιοποιηθούν για την κάλυψη των  αναγκών σε σχολική στέγη, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, για υποδομές  αθλητισμού , πολιτισμού ,  πάρκα και τους αναγκαίους   ελεύθερους χώρους
Ανάπτυξη για εμάς είναι:
-Να έχουμε δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά, σχολεία γερά και σύγχρονα πλήρως εξοπλισμένα και στελεχωμένα χωρίς να να βάζουμε το χέρι ακόμα πιο βαθειά στην τσέπη για υποδομές παλαιωμένες και επικίνδυνες.

Ανάπτυξη για εμάς είναι:
-Η Υγεία, η Πρόνοια και κοινωνική προστασία που βάζει σε προτεραιότητα τις λαϊκές ανάγκες, με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση που εξασφαλίζει σύγχρονες, δωρεάν παροχές και υπηρεσίες για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι και να πνιγόμαστε το χειμώνα. Να τρέμει το φυλλοκάρδι μας σε έναν σεισμό.

Ανάπτυξη για εμάς είναι:
-Να υπάρχουν ασφαλείς και σύγχρονες μετακινήσεις για όλους,  χωρίς χαράτσια, διόδια και κακοτεχνίες-που πάλι εμείς τα πληρώνουμε. Να διεκδικηθούν και να γίνουν άμεσα έργα που αφορούν την διαχείριση των απορριμάτων και του νερού με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, στην δημόσια υγεία, στους φυσικούς πόρους, στο λαϊκό εισόδημα, στις καλλιεργητικές ανάγκες της φτωχομεσαίας αγροτιάς.

Ανάπτυξη για εμάς είναι:
-Οι εργαζόμενοι  που καθαρίζουν τις πόλεις μας,  που μαζεύουν τα σκουπίδια μας, που ομορφαίνουν τις πόλεις μας, που προσέχουν και εκπαιδεύουν τα παιδιά μας, που προσέχουν τους ηλικιωμένους μας, που εργαζονται στους δήμους μας να έχουν σταθερή δουλειά, να αμείβονται καλά και να είναι όσοι πρέπει για να μην εξοντώνται. Για αυτό διεκδικούμε άμεσες προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού και μονιμοποίηση των ήδη συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις με κατοχύρωση συλλογικών συμβάσεων και ανεμπόδιστη την συνδικαλιστική δράση. Πλήρης διασφάλιση των όρων   υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία των εργαζομένων στους δήμους που τα τελευταία χρόνια  καταγράφουν ρεκόρ σε θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, αυστηρός ελεγκτικός μηχανισμός .

Η παραπάνω αντίληψη όχι μόνο δεν δημιουργεί αναταγωνισμό ανάμεσα στον λαό της περιοχής μας και κατ’επέκταση στους Δήμους, αλλά απεναντίας δημιουργεί το έδαφος για συμμαχία που θα δυσκολεύει το αντιλαϊκό σχέδιο της εκάστοτε αστικής κυβέρνησης. Έτσι γίνεται εφικτή η κάλυψη των παραπάνω αιτημάτων. Με αυτό το πλαίσιο και αυτή την αντίληψη, θα δώσουμε ενιαία την μάχη των επόμενων τεσσάρων εκλογικών αναμετρήσεων, δίνοντας ελπίδα και προοπτική στους λαϊκούς αγώνες που θα αναπτυχθούν.
Καλούμε τον Λαό να μην σκέφτεται ούτε τι άλλο θα χάσει, ούτε από που θα το χάσει.
Με την ενίσχυση των κομμουνιστών, ανεξάρτητα από επιμέρους επιφυλάξεις ή και διαφωνίες που μπορεί κάποιοι να έχουν, ενισχύεται αυτό που ο τίτλος του συνδυασμού μας περιγράφει: Λαϊκή Συσπείρωση. Αυτή την εξέλιξη φοβούνται! αυτό πρέπει να κάνουμε! την πραγματική διαφορά, στηρίζοντας το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση παντού!

Σίμος Συμεωνίδης, Υποψήφιος Δήμαρχος Σητείας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Πηγή : Ανατολή
 

Συνολικες προβολες σελιδας