Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Μειωμένη αναμένεται φέτος η τουριστική κίνηση

«Διαφορετική σε σχέση με πέρυσι ήταν η εικόνα και τα δεδομένα, όπως αυτά διαμορφώνονται ως τώρα, από την Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου (ITB) που πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες»,  ανέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας κ. Γιάννης Κακουράκης.

Ο κ. Κακουράκης και οι κ. Ελένη Χατζηδάκη και Ελευθερία Κουμεντάκη αποτέλεσαν την σητειακή αποστολή στην έκθεση του Βερολίνου. Η Σητεία συμμετείχε με την στήριξη του Δήμου και του ΟΑΣ και φιλοξενήθηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας.
«Η φετινή χρονιά βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων, δεν θα είναι η ίδια με την περυσινή. Προβλέπεται μείωση της τουριστικής κίνησης, το ποσοστό της οποίας εκτιμώ ότι θα κυμανθεί σε μονοψήφιο αριθμό. Ωστόσο είναι νωρίς ακόμη, το τοπίο δεν είναι ξεκάθαρο, δεν έχει ξεκινήσει η νέα τουριστική σαιζόν και υπάρχει πάντα και ο παράγοντας last minute, των επισκεπτών της τελευταίας στιγμής που μπορεί να ανατρέψουν και προς το καλύτερο τα τωρινά δεδομένα.
Εμείς λοιπόν συνεχίζουμε τις προσπάθειες, των επαφών, της προβολής της περιοχής μας και θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον ΟΑΣ για την πολύτιμη συμβολή του στην κατεύθυνση αυτή. Ζητούμενο είναι η διατήρηση των υπαρχουσών αγορών, που με πολύ κόπο καταφέραμε να εισχωρήσουμε και βέβαια στόχο αποτελούν πάντα και νέες αγορές με σκοπό την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας», τόνισε ο κ. Κακουράκης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας