Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Στη Σητεία το 44ο Προσυνέδριο των Πολιτιστικών Κέντρων ΟΤΕ Κρήτης και Νήσων

Στη Σητεία φιλοξενήθηκε το 44ο Προσυνέδριο των Πολιτιστικών Κέντρων ΟΤΕ Κρήτης και Νήσων, ένα από τα τέσσερα, που διεξάγονται σε πανελλήνιο επίπεδο. Θα ακολουθήσει το Συνέδριο της Πολιτιστικής Ένωσης Εργαζομένων ΟΤΕ στα τέλη Μαΐου στο Νομό Ηλείας και στην Αρχαία Ολυμπία.

Στο διήμερο προσυνέδριο συμμετείχαν σύνεδροι από όλη την Κρήτη.
Κατά την έναρξη των εργασιών στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Ίτανος» ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης καλωσόρισε θερμά τους συμμετέχοντες.
Το θέμα του συνεδρίου ήταν «Πολιτισμός και Ολυμπιακό Ιδεώδες» και κεντρικός ομιλητής ο κ. Μιχάλης Περάκης.
Στο δεύτερο μέρος έγινε συζήτηση επί διαφόρων θεμάτων σχετικά με την λειτουργία των πολιτιστικών κέντρων, ενώ την επόμενη ημέρα, μεταξύ άλλων, οι σύνεδροι ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σητείας.

Τα κέντρα
Ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Εργαζομένων Μανώλης Χαραλαμπάκης ευχαρίστησε για την φιλοξενία και μίλησε με θερμά λόγια για την δράση του Πολιτιστικού Κέντρου Σητείας.
Όπως είπε, «η Ένωση αποτελείται από 52 πολιτιστικά κέντρα ανά την Ελλάδα, περίπου ένα ανά Νομό.
Για το Νομό Λασιθίου όμως υπάρχει η ιδιαιτερότητα των δύο πολιτιστικών κέντρων, στην Σητεία και τον Άγιο Νικόλαο -και τα δύο πολύ παραγωγικά και με πολύ καλή λειτουργία.
Τα πολιτιστικά κέντρα λειτουργούν πάνω από 40 χρόνια και η πολιτιστική ένωση δημιουργήθηκε από το 1987. Τα πολιτιστικά κέντρα είχαν δημιουργηθεί προκειμένου να συναθροίζεται το προσωπικό του ΟΤΕ και παράλληλα έχουν δραστηριότητες, όπως εκμάθηση παραδοσιακών χορών, μαθήματα σκάκι κι άλλα τμήματα με σκοπό την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση των εργαζομένων».
Τα προσυνέδρια διεξάγονται κάθε χρόνο, ένα σε κάθε γεωγραφική ζώνη της Ελλάδας. Η Σητεία είχε επιλεγεί από το προηγούμενο προσυνέδριο, που είχε πραγματοποιηθεί στα Χανιά.
«Είναι και μία αφορμή για συνάθροιση των συναδέλφων, συζήτηση, κατάθεση προβληματισμών», συμπλήρωσε.

Οι δράσεις
Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων Σητείας κ. Λίτσα Μεραμβελιωτάκη-συντονίστρια της εκδήλωσης εξέφρασε την χαρά της για την διεξαγωγή του προσυνεδρίου στην Σητεία.
«Επελέγη», ανέφερε, «η πόλη μας και είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί το δικό μας πολιτιστικό κέντρο είναι το πιο μικρό από τα 52 που εδρεύουν στον ΟΤΕ. Ευχαριστούμε και τα μέλη μας για την βοήθεια τους στην διοργάνωση και διεξαγωγή του προσυνεδρίου».
Στις δράσεις του Πολιτιστικού Κέντρου Σητείας περιλαμβάνονται η αγορά και η προσφορά εκπαιδευτικού απινιδωτή στο Περιφερειακό Τμήμα Σητείας του ΕΕΣ. Επίσης η συγκέντρωση χρημάτων που αντί να διατεθούν για την αγορά δώρων των μελών, χορηγήθηκαν για την αγορά παιχνιδιών που προσφέρθηκαν στην Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Ακόμη τα μέλη του πολιτιστικού κέντρου προχώρησαν σε εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας, ενώ στις αρχές του έτους διοργάνωσαν και την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας