Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Στιγμές από το πάρτυ των ομάδων του κρυμμένου θησαυρού στη Σητεία (Video)


Με πολύ κέφι, τραγούδι και χορό ξεκίνησαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Σητεία. Την  αυλαία άνοιξε  το Μεγάλο Πάρτι των Ομάδων του Κρυμμένου Θησαυρού στο κέντρο «Κάλλιστον».
Το φετινό πάρτι είχε μία ιδιαιτερότητα και τον τίτλο «Στα ίχνη και τα στέκια του Λάκη.
Μια βραδιά στα μπουζούκια… κόλαση». Οι διοργανωτές λοιπόν του δέκατου πρώτου παιχνιδιού, τα Κατσουλοχαέρολα είχαν ζητήσει πριν περίπου ένα μήνα από τις ομάδες, να συμμετέχουν στο πάρτι πραγματοποιώντας και μία live εμφάνιση, ερμηνεύοντας ένα τραγούδι από το ελληνικό, λαϊκό ρεπερτόριο.
Η διοργανώτρια ομάδα είχε επιλέξει μία σειρά τραγουδιών και κατόπιν κλήρωσης δόθηκε από ένα τραγούδι στην κάθε ομάδα για να το προετοιμάσει και να το «εκτελέσει» την βραδιά του πάρτι. Η μουσική πανδαισία ξεκίνησε φυσικά με τα Κατσουλοχαέρολα, που ερμήνευσαν μία μίξη των τραγουδιών «Ζηλεύω πολύ» και «Ορίστε κύριε, ποιός είστε;» (Αντύπας -Στανίση) με ταυτόχρονη θεατρική χορογραφία!
Ακολούθησε το διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι ομάδες -λόγω εκτάκτων συνθηκών κάποιες δεν μπόρεσαν-  παρουσίασαν το κομμάτι τους αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Τα τραγούδια αποδόθηκαν συνοδεία ζωντανής ορχήστρας.
Οι ομάδες ερμήνευσαν τα αντίστοιχα τραγούδια: Οτζι Πούτζοι, Νάτζοι -Δεν πάω μέγαρο, θα μείνω με τον παίδαρο, Ιπτάμενος Δίσκος- Πονηρή Αλεπού, Λαμόγια- Μ’ αγαπάς, σ’ αγαπώ πολύ, Ψακομανίτες -Να ‘χαν οι καρδιές αμπάρες, Ανεκτίμητοι Στιμαδόροι  -Βρήκες το ευαίσθητο σημείο μου, Παρά πέντε  -Καλύτερα μαζί σου και τρελός, Ποταγωνιστές  -Ποιά θυσία,  Τρέχα Γύρευε  -Σε μαγικά χαλιά, Πίνε κι έρχομαι  -Για τα λεφτά τα κάνεις όλα, Σωβρακοφερεμένοι  -Χαμένο Κορμί,  Φευγάτοι  -Μια ζωή πληρώνω,  Ω, ρε γέρο, κάτι μελιτάκοι  -Πότε τον παίρνεις, Ασυντόνιστοι Γαϊδουροστοχαστές -Πειράζει που είσαι μεγάλη φίρμα, Αφανταξές  -Σ’ αγαπάω κοίτα, Αγκιναροκουκορακάκηδες –Φωτογράφε, τράβα μια φωτογραφία, Τρωικανοί  -Δεν το παίζω τρελός.
Και το «Φωτιά στα Σαββατόβραδα» εκτέλεσαν τα Νούμερα, τα οποία ήταν και οι νικητές της βραδιάς συγκεντρώνοντας τους περισσότερους βαθμούς και κερδίζοντας πέραν ενός μπουκαλιού οινοπνευματώδους ποτού κι έναν φάκελο που θα τους χρησιμεύει με κάποιο τρόπο στο παιχνίδι.

Ο γρίφος- τραγούδι
Μετά λοιπόν την ερμηνεία των τραγουδιών στην πίστα εκλήθησαν οι αρχηγοί των ομάδων για έναν σύντομο χαιρετισμό και αποχωρώντας έλαβαν από τον αρχηγό της διοργανώτριας ομάδας έναν γρίφο. Γρίφο -τραγούδι που άκουσαν από την ορχήστρα και παρέπεμπε τους θησαυροκυνηγούς σε παιχνίδι χαρτιών -poker. Νικητής της δράσης ήταν η ομάδα Οτζι Πούτζοι Νάτζοι,  που έλυσαν τον γρίφο της βραδιάς.
Το πάρτι κορυφώθηκε ακολούθως με πολλή μουσική σε αποκριάτικους, αλλά και λαϊκούς ρυθμούς με τους συμμετέχοντες να διασκεδάζουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας