Η κ. Χουρδάκη επισκέφθηκε τον κ. Πατεράκη στο γραφείο του προκειμένου να λάβει ενημέρωση για το Δήμο Σητείας, τα «χαρακτηριστικά» του, τις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής. Να αποκομίσει μία συνολική εικόνα, εκπροσωπώντας το Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε να ακολουθήσει συνεργασία για θέματα που σχετίζονται με την διαδικασία του Brexit, που είναι σε εξέλιξη, μεταξύ του Προξενείου και του Δήμου. Απώτερος σκοπό της προσπάθειας αυτής είναι η ενημέρωση των μόνιμων διαμενόντων υπηκόων του Ηνωμένου Βασιλείου στην περιοχή του Δήμου Σητείας, που αριθμούν τους 365.
Ο κ. Πατεράκης παρουσίασε μία συνολική εικόνα του Δήμου, ενώ αναφέρθηκε και στις επενδυτικές προσπάθειες στην περιοχή προχωρώντας και σε μία ιστορική αναδρομή σχετικά με την επένδυση που προωθείται από την αγγλική εταιρία στην περιοχή της Μονής Τοπλού, θέμα για το οποίο η κ. Χουρδάκη έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Όπως δήλωσε ο κ. Πατεράκης, «υπήρξε συμφωνία για συνεργασία ώστε να οργανωθεί συνάντηση στις 13 Μαρτίου στον χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία θα καταβληθεί προσπάθεια να συμμετέχουν οι μόνιμα διαμένοντες υπήκοοι από το Ηνωμένο Βασίλειο στο Δήμο Σητείας, ώστε να ενημερωθούν για τα τεκταινόμενα, τις όποιες επιπτώσεις προκύψουν σε ό,τι αφορά την διαδικασία του Brexit, και να λάβουν μία γενική κατεύθυνση για το πώς οι ίδιοι θα πρέπει να διαχειριστούν την πραγματικότητα, όπως αυτή θα διαμορφωθεί μετά την απόφαση για το Brexit».
Εστιάζοντας στον -εντυπωσιακό πράγματι- αριθμό των υπηκόων του Ηνωμένου Βασιλείου που διαμένουν στην περιοχή του Δήμου -σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης είναι 365 άτομα- ο κ. Πατεράκης τόνισε: «Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το πληθυσμιακό μέγεθος του Δήμου μας θεωρώ ότι είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός. Είναι ένα αξιοσημείωτο γεγονός. Φαίνεται ότι οι Άγγλοι έχουν επιλέξει την περιοχή μας σαν μόνιμη πλέον κατοικία. Αυτό πρέπει να το λάβουμε κι εμείς υπ’ όψιν μας -είναι ένα στοιχείο που δεν το ξέραμε- ώστε να δούμε πώς μπορούμε να συνεργαστούμε με όλους αυτούς τους ανθρώπους και να τους βοηθήσουμε, αν χρειαστεί, σε διαδικασίες που είναι ίσως απαραίτητες να γίνουν με την νέα κατάσταση που θα διαμορφωθεί πολύ σύντομα.
Και βέβαια στην κατεύθυνση να εξακολουθήσουν να μένουν μόνιμα στην περιοχή μας. Ο αριθμός των ανθρώπων αυτών είναι σημαντικός και νομίζω ότι αφ’ ενός δείχνει την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην περιοχή μας κι αφ’ ετέρου θα πρέπει κι εμείς να τους “χρησιμοποιήσουμε” σαν καλούς πρεσβευτές και να πειστούν κι άλλοι να έρθουν στην περιοχή μας.
Συμφωνήσαμε λοιπόν να είμαστε σε μία συνεχή επικοινωνία με την κ. Πρόξενο, να οργανωθεί σωστά αυτή η συνάντηση. Πιστεύω μόνο θετικά μπορεί να έχουμε παρά τα όποια θέματα μπορεί να προκύψουν λόγω της αποχώρησής τους από την Ε.Ε.».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ
Πηγή : Ανατολή