Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

ΤΕΙ Σητείας- παίζουμε με τη φωτιά

Όλοι γνωρίζουμε ότι με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και όλων των υπουργών παιδείας, η κατανομή της ανώτατης εκπαίδευσης στη Κρήτη δεν είναι ισόρροπη. Είναι δυστυχώς-επιτρέψτε μου-«ανισόρροπη», με το Λασίθι και το Δήμο Σητείας να είναι εμφανώς αδικημένο.
Και βέβαια έχει αδικηθεί όχι μόνο στη κατανομή των πανεπιστημιακών τμημάτων, έχει αδικηθεί στα οδικά δίκτυα-βλέπε ΒΟΑΚ και ΝΟΑΚ- στα μεγάλα εγγειοβελτιωτικά έργα, τα φράγματα και τις λιμνοδεξαμενές, γενικότερα στη διαχείρηση του υδάτινου δυναμικού και σε πολλά άλλα αναπτυξιακά έργα. Εμείς είμαστε ένας Δήμος με ιδιαιτέρως υποβαθμισμένα τοπία σύμφωνα με το νέο αναθεωρημένο χωροταξικό Κρήτης, κατάλληλος για άλλου είδους επενδύσεις….
Με αφορμή τώρα τη βούληση της κυβέρνησης για μετεξέλιξη και αναβάθμιση του ΤΕΙ σε πανεπιστήμιο και την ίδρυση νέων τμημάτων, θα περιμέναμε όλοι ότι ο χάρτης της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στη Κρήτη θα επανασχεδιαστεί με τρόπο ώστε να αρθεί αυτή η αδικία.
Δυστυχώς όμως το κατάπτυστο πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας ζητεί επί τοις ουσίας την μετακίνηση του ΤΕΙ Σητείας στο Ηράκλειο.
Αντί δηλαδή να έχουμε διεκδικήσει και να συζητάμε τώρα την ίδρυση ενός δεύτερου τμήματος, συζητάμε την μετακίνηση του ήδη υπάρχοντος. Προτείνει δε η Επιτροπή να λειτουργήσει στη Σητεία τμήμα μουσικών σπουδών όταν η σύγκλητος κρίνει ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις!!
Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα δυστυχώς κακής διαχείρισης, ολιγωρίας, βραδύτητας, διότι το τοπίο ήταν ομιχλώδες εδώ και πολύ καιρό. Ο Δήμος μας λοιπόν, συνεχίζει να παραμένει εκτός σχεδιασμού και αυτό επαναλαμβάνω είναι πολύ άδικο. Να σημειώσουμε ότι και ο Δήμος Ιεράπετρας αδικείται ιδιαίτερα αφού το ΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμησης δεν προβλέπεται να επαναλειτουργήσει.
Καλώ την κυβέρνηση να μην παίζει με τη φωτιά και να μην αποδεχτεί το πόρισμα της επιτροπής το οποίο αποτελεί κόκκινη γραμμή για τους πολίτες του Δήμου μας και καλώ τους αιρετούς όλων των βαθμίδων να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση. Η Σητεία στα μεγάλα θέματα του τόπου, ιδιαίτερα όταν αδικείται, γίνεται μια γροθιά και παύει κάθε διαίρεση.
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ
Υποψήφιος δήμαρχος Σητείας

 Πηγή : ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας