Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Σε κλοιό της αφρικανικής σκόνης και πάλι η Κρήτη - Ποια θα είναι η πιο δύσκολη μέρα;

Αφρικανική σκόνη στα Χανιά Οι συγκεντρώσεις σκόνης θα "χτυπήσουν" και πάλι κόκκινο

Νέα κακοκαιρία θα “χτυπήσει” την Ελλάδα, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, με την αφρικανική σκόνη να “χτυπά κόκκινο” για μια ακόμη φορά στο νησί μας.

Στην Κρήτη, εντονότερα θα είναι τα καιρικά φαινόμενα από την ερχόμενη Πέμπτη, όποτε και θα σημειωθούν βροχοπτώσεις, ενώ στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου θα σημειωθούν καταιγίδες. Ωστόσο, ολόκληρη η εβδομάδα θα είναι βροχερή, ενώ δε θα λείψει και η αφρικανική σκόνη, με τη συγκέντρωσή της να είναι υψηλότερη την Τετάρτη 6/2 και την Πέμπτη.

Την ίδια στιγμή, σχεδόν ολόκληρη την εβδομάδα στην Κρήτη οι άνεμοι θα πνέουν στα 5 με 6 μποφόρ και τοπικά θα φτάσουν μέχρι και τα 7 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να σημειώνει αισθητή πτώση την Πέμπτη.

Στο “έλεος” της κακοκαιρίας θα βρεθούν την Τρίτη περιοχές της Ελλάδας, όπως η Στερεά, η Πελοπόννησος, η Εύβοια, η Αττική, το Νότιο Ιόνιο και η Θεσσαλία. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Γιάννη Καλλιάνο, σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, «από το απόγευμα της Τρίτης θα ξεκινήσει να βρέχει αρχικά στη νότια Ελλάδα και γρήγορα - μέχρι το πρωινό της Τετάρτης - τα φαινόμενα θα έχουν επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας».

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας