Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Συνάντηση στη Σητεία για την προστασία των Οικοσυστημάτων

Συνάντηση εργασίας για τις δράσεις του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΙΝΤΕRREG ADRION «IMPRECO- Κοινές Στρατηγικές και Βέλτιστες Πρακτικές για τη Βελτίωση της Διακρατικής Προστασίας της Ακεραιότητας και των Υπηρεσιών των Οικοσυστημάτων» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου στις 11 π.μ. στη Σητεία, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Σητείας.

Κύριος στόχος του έργου IMPRECO είναι η διασφάλιση των οικοσυστημικών υπηρεσιών και η αντιμετώπιση της ευαισθησίας τους, μέσω της ενίσχυσης του δυναμικού των προστατευόμενων περιοχών για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων. Ως πιλοτική περιοχή του έργου για την Κρήτη, όπου θα υλοποιηθούν διάφορες δράσεις πεδίου, έχει επιλεγεί το Βορειοανατολικό άκρο της Κρήτης, που περιλαμβάνει τρεις προστατευόμενες περιοχές του Ευρωπαϊκού Δικτύου NATURA 2000 και αποτελεί τμήμα του Γεωπάρκου Σητείας.
Σκοποί της συνάντησης εργασίας είναι: Η ενημέρωση και η συζήτηση για συγκεκριμένες ανοιχτές και συμμετοχικές δράσεις καταγραφής και παρακολούθησης στοιχείων ενδιαφέροντος του φυσικού περιβάλλοντος της πιλοτικής περιοχής, και οι δυνατότητες συνεργασίας στο πλαίσιο αυτό, αλλά και η παρουσίαση της πράξης «GEO-IN: Γεωτουρισμός στα νησιωτικά γεωπάρκα», που στοχεύει στην αναβάθμιση, προβολή και εμπλουτισμό του προσφερόμενου γεωτουριστικού προϊόντος. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Το πρόγραμμα
11 π.μ. Καλωσόρισμα – Σύντομη παρουσίαση του έργου «IMPRECO- Κοινές Στρατηγικές και Βέλτιστες Πρακτικές για τη Βελτίωση της Διακρατικής Προστασίας της Ακεραιότητας και των Υπηρεσιών των Οικοσυστημάτων»
11.10 – 11.30 π.μ. Η πράξη GEO-IN: Γεωτουρισμός στα νησιωτικά Γεωπάρκα, Περάκης Βαγγέλης, Γεωπόνος, Συντονιστής του Γεωπάρκου Σητείας
11.30 π.μ.- 12 μ. Συμμετοχικές δράσεις του IMPRECO στο Βορειοανατολικό Άκρο της Κρήτης, Δρ. Άννα Καγιαμπάκη, Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Περιφέρειας Κρήτης
12 μ.- 1 μ.μ. Συζήτηση- διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας