Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Εγκαίνια του νέου Παιδικού Σταθμού Σητείας

Ο νέος Παιδικός Σταθμός στην οδό Πλαστήρα στη Σητεία εγκαινιάστηκε χθες το πρωί. Πρόκειται για μια νέα εκπαιδευτική δομή, έναν πολύ όμορφο χώρο, που ξεκίνησε να λειτουργεί φιλοξενώντας ήδη 21 παιδιά από 2,5 ετών και πάνω. Τις επόμενες ημέρες θα αυξηθούν στα 24, ενώ συνολικά η δυναμικότητα του Παιδικού Σταθμού είναι 35 παιδιά.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο πατήρ Φιλοκτήμων. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης, ο Αντιδήμαρχος Λεωνίδας Τερζής, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Νίκος Λογκάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Σκαρβελάκης, γονείς και φυσικά τα παιδιά.
Στον χαιρετισμό του ο κ. Τερζής καλωσόρισε τους παριστάμενους. «Η δέσμευση για τη δημιουργία ενός νέου Παιδικού Σταθμού», ανέφερε, «έγινε πράξη και ανοίγει τις πύλες του για τους λιλιπούτειους μαθητές. Σχεδιάζουμε όμως και την δημιουργία ενός ακόμη Παιδικού, στον Γούδουρα μέσα από την χρηματοδότηση του προγράμματος “Leader”. Υπάρχει μία ιδιαίτερη μέριμνα από την πλευρά του Δήμου και του ΔΟΚΑΣ για την στήριξη αυτής της ευαίσθητης πληθυσμιακής ομάδας και κατ’ επέκταση των οικογενειών τους. Για να φοιτούν, να εκπαιδεύονται, να σιτίζονται τα παιδιά τους και να βοηθούμε από την πλευρά μας την δυνατότητα των γονιών να εργάζονται απρόσκοπτα, έχοντας αφήσει τα παιδιά τους σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με προσωπικό άρτια εκπαιδευμένο. Καλή χρονιά λοιπόν σε όλους».
Ο κ. Πατεράκης καλωσόρισε τα παιδιά ενώ αναφερόμενος στον σχεδιασμό του Δήμου, τόνισε ότι είναι ολοκληρωμένος και προχωράει με σταθερά βήματα. «Ένα είναι σίγουρο, ότι πάμε μπροστά, δεν πάμε πίσω», σημείωσε. Ο κ. Πατεράκης αναφέρθηκε κι ευχαρίστησε για την συμβολή τους στην υλοποίηση του σχεδιασμού και τη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού την συνεργάτιδα στον ΟΑΣ κ. Φανή Μαράκη, που, όπως τόνισε, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ασχολήθηκε με την συγκεκριμένη υποδομή κι επιτεύχθηκε η ολοκλήρωση και η χρήση. Αλλά και τους εκπαιδευτικούς που θα εργαστούν στον Παιδικό και έκαναν επίσης μία μεγάλη προετοιμασία για την έναρξη και τη λειτουργία του. Ευχαρίστησε επίσης τους γονείς για την αποδοχή αλλαγής του περιβάλλοντος.
«Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μία συνέργεια και μία ομοφωνία και ομοθυμία στις αποφάσεις που λαμβάνουμε. Ένα μας λείπει. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα παιδιά», υπογράμμισε ο κ. Πατεράκης παρακινώντας τα νέα ζευγάρια στην κατεύθυνση αυτή. «Να είστε σίγουροι ότι τα παιδιά φέρνουν νέους παιδικούς, όπως στον Γούδουρα, όπου έχουμε αυτή την κρίσιμη μάζα», πρόσθεσε ευχόμενος προσωπική και οικογενειακή ευτυχία σε όλους.
«Η Δημοτική Αρχή με το Νομικό της Πρόσωπο θα είναι πάντα δίπλα στα προβλήματα, τα οποία μπορεί να προκύπτουν σε ότι αφορά την λειτουργία των δομών αυτών. Μέχρι τώρα το έχουμε καταφέρει κι έτσι θα συνεχίσουμε. Καλό υπόλοιπο της χρονιάς σε όλους», κατέληξε.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας