Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Γεμάτα, λόγω γρίπης, τα κρεβάτια στις Παθολογικές Κλινικές στο Ν. Λασιθίου



Σε αναμενόμενα για την εποχή επίπεδα κινείται η εξέλιξη της γρίπης στο νομό Λασιθίου και σε μια περίοδο, που η έξαρση κρουσμάτων απασχολεί την δημοσιότητα. Να σημειωθεί πως το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει καλέσει αύριο σε συνέντευξη Τύπου,
ενδεικτικό της προσπάθειας να υπάρξει ολοκληρωμένη ενημέρωση γύρω από ένα θέμα που κάθε χειμώνα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. «Σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση χθες Τρίτη ήμασταν σε μία κατάσταση αναμενόμενη και ελεγχόμενη με 25 άτομα στην παθολογική κλινική του Αγίου Νικολάου και 20 στην Ιεράπετρα. Γενικά σε όλο το νομό έχουμε πληρότητες λόγω της εποχής», επεσήμανε χθες η Διοικήτρια των Νοσοκομείων του νομού Λασιθίου Μαρία Σπινθούρη.
Να σημειωθεί πως και χθες το απόγευμα η ίδια εικόνα καταγραφόταν με 25 άτομα στην Παθολογική και πληρότητα στο 119%, ενώ στην βραχεία νοσηλεία, που μπορεί να καλύψει δύο κρεβάτια, είχαν καταγραφεί 6 κρεβάτια, δείγμα της έξαρσης των φαινομένων της γρίπης, που βρίσκεται σε στάδιο κορύφωσης, όπως φαίνεται. Την ίδια στιγμή η πληρότητα της παθολογικής στην Ιεράπετρα έφτανε στο 58% με 11 νοσηλευόμενους, ενώ για την Σητεία δεν υπήρχαν στοιχεία. Είναι ωστόσο αξιοσημείωτο πως στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Νεάπολης υπήρχε πληρότητα 95%, αφού διαθέτει 20 θέσεις η κλινική και είχαν καλυφθεί χθες το απόγευμα οι 19. Την ίδια ώρα το ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο είχε πληρότητα 137% και 48 άτομα στη Γενική Παθολογική κλινική και το Βενιζέλειο 95% πληρότητα.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας