
Αυτές οι αγριαγκινάρες ξεπέρασαν φέτος τα δυο μέτρα ύψος και έχουν αφήσει άφωνους όσους τις επισκέπτονται στο κτήμα του παραγωγού.
Πρόκειται μια ποικιλία άγριας αγκινάρας χωρίς αγκάθια, που δεν κάνει κεφαλές, αλλά καλλιεργείται μόνο για τα τρυφερά και ζουμερά γουλιά της.
Αξίζει να σημειωθεί πως η αγκινάρα είναι γνωστή για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες και είναι πλούσια σε βιταμινες (κυρίως C) και φυτικές ίνες. Είναι φυσικό διουρητικό και βοηθούν το πεπτικό σύστημα.
Διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι ίσως έχει αντικαρκινική δράση και ότι βοηθάει στη μείωση της χοληστερόλης.

Η άγρια αγκινάρα είναι αυτοφυές φυτό σε πολλά μέρη της νότιας Ελλάδας. Είναι πολύ ισχυρό φυτό και αν βρει πρόσφορο έδαφος, πολλαπλασιάζεται πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά χάρη στον τρόπο που μεταφέρονται οι σπόροι της.
Πηγή : Νέα Κρήτη