Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Και το Δ.Σ. Σητείας στην κατεύθυνση ενιαίας διεκδίκησης σε επίπεδο Νομού Λασιθίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Συνεδρίασε εκτάκτως  το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας με μοναδικό θέμα τη συζήτηση για το πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας που αφορά στην ανάπτυξη του ΤΕΙ Κρήτης.

Το θέμα εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης, ενημερώνοντας για τα όσα έχουν λάβει χώρα τις τελευταίες ημέρες και τοποθετούμενος επ’ αυτών. Ακολούθησαν τοποθετήσεις τόσο από Δημοτικούς Συμβούλους όσο και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων που συμμετείχαν στην συνεδρίαση.
Σε κλίμα ομοφωνίας, το Δ.Σ. έλαβε απόφαση στην κατεύθυνση ενιαίας διεκδίκησης σε επίπεδο Νομού Λασιθίου καθώς και  στην κατεύθυνση της αντίθεσης στην πρόταση της αρμόδιας επιτροπής αφού  δεν αποδεικνύει όπως αναφέρθηκε ότι ο Νομός Λασιθίου και βέβαια ο Δήμος Σητείας ενισχύεται με την πανεπιστημιοποίηση του ΤΕΙ. Ακόμη στην κατεύθυνση της αντίθεσης για την μεταφορά του Τμήματος της Σητείας από την Σχολή Γεωπονίας και Τροφίμων στην Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας.
Το Δ.Σ. ζητεί, προκειμένου να αποδειχθεί εμπράκτως ότι πρόθεση της κυβέρνησης και του υπουργείου παιδείας είναι η λειτουργία της ισόρροπης ανάπτυξης του νέου πανεπιστημίου, το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων να λειτουργήσει στη Σητεία.
Η απόφαση του ΔΣ θα μεταφερθεί μέσω του Δημάρχου και στις συναντήσεις που θα γίνουν με τους υπόλοιπους φορείς του Νομού καθώς και στην επικείμενη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας.
Μ.Ψ.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας