Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Συνάντηση για την ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (Ο.Χ.Ε)

ΦΩΤΟ
Την Τρίτη 12/2/2019 διεξήχθη στο Ηράκλειο η συνάντηση των εκπροσώπων των τριών περιοχών UNESCO για να συζητηθούν οι ενέργειες που απομένουν  , προκειμένου για την έναρξη υλοποίησης της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Ο.Χ.Ε) ύψους 10.400.000 ευρώ , από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020 Κρήτης .

Τον δήμο Σητείας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ , Αντιδήμαρχος Σητείας , Λεωνίδας Τερζής .
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό , μέσα στον Φεβρουάριο θα εκδοθούν οι προσκλήσεις , τόσο για τις επενδυτικές δράσεις και τις ενεργειακές παρεμβάσεις  , όσο και για τις οριζόντιες δράσεις που αφορούν την κοινή προβολή , την σήμανση και τα συνοδά παραδοτέα .
Η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (Ο.Χ.Ε) των περιοχών UNESCO στην Κρήτη   , αναμένεται να προσδώσει μέσα από την δημιουργία συνθηκών δωδεκάμηνου τουρισμού , αύξηση της επισκεψημότητας  σε αυτές τις περιοχές . Τα έργα  θα δώσουν μία μεγάλη δυναμική στο νησί, ειδικά στην ενδοχώρα, πάνω στη βιώσιμη ανάπτυξη, στην τουριστική ανάπτυξη, ενώ θα δημιουργηθούν και θέσεις εργασίας.
Το όραμα  που προκύπτει για τις τρεις  περιοχές  και ο Στρατηγικός στόχος μέσα από αυτή την ΟΧΕ είναι κυρίως ,  η  αξιοποίηση της υπεραξίας  που έχουν κατακτήσει οι τρεις περιοχές UNESCO της Κρήτης με  στόχο τη δημιουργία  μιας νέας εναλλακτικής πρότασης για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού.  Επιδίωξη βασική είναι η  βιώσιμη ανάπτυξη με  επίκεντρο την ενδοχώρα . Το εγχείρημα   θα βασίζεται στον υπεύθυνο τουρισμό, την έξυπνη εξειδίκευση και τα χαρακτηριστικά του πολιτισμικού και φυσικού περιβάλλοντος του νησιού. Ενώ παράλληλα  θα ενδυναμώσει  την τοπική οικονομία συμβάλλοντας στην  επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την αύξηση της αποδοτικότητας των πόρων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Συνολικες προβολες σελιδας