Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Εγκρίθηκε ο κανονισμός για τη διαχείριση του νερού άρδευσης

Στην έγκριση του κανονισμού άρδευσης, ο οποίος θα καλύπτει πλήρως τις δραστηριότητες διανομής αρδευτικού νερού, με τους καταναλωτές χρήστες του, προχώρησε ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης.

Παράλληλα ξεκίνησε η διαδικασία για την έγκριση της κοστολόγησης και των τιμολογίων του αρδευτικού νερού και νερού ανθρώπινης κατανάλωσης που παρέχει ο οργανισμός.
Όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΑΚ, το διοικητικό συμβούλιο που συνεδρίασε στα Χανιά ενέκρινε τις διαδικασίες διαβούλευσης του Οργανισμού με τους φορείς -μεγάλους πελάτες (ΟΤΑ, ΔΕΥΑ, ΤΟΕΒ), ενώ παράλληλα αποφασίστηκε με βασικό στόχο την εκλογίκευση των χρεώσεων και με βάση τις οδηγίες της γενικής γραμματείας Υδάτων, ότι:
– Η τιμολόγηση του νερού θα γίνεται ανά χρήση και σε δύο γεωγραφικές περιοχές (δυτική – ανατολική Κρήτη). Θα βασιστεί στον διαχωρισμού νερού για ύδρευση, άρδευση και βιομηχανία (και λοιπές επιχειρηματικές δραστηριότητες), ενώ θα υπάρξει διαχωρισμός νερού που δίνεται για γεωργική χρήση και για λοιπές, με κύριο στόχο να εξαλειφθούν κάποιες υψηλές χρεώσεις σε αγρότες.
Όσον αφορά την τιμολογιακή πολιτική, το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΚ πήρε την απόφαση ότι οι λογαριασμοί οι οποίοι θα έχουν καθυστέρηση στην εξόφληση τους θα υπόκεινται σε τόκους, όπως ορίζεται από τον νόμο.
Κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου αποφασίσθηκε επίσης σειρά ενεργειών με στόχο τη διασφάλιση των διαδικασιών και την ποιότητα λειτουργίας του Φράγματος Βαλσαμιώτη, ενώ με γνώμονα την ταχύτερη κατασκευή και ολοκλήρωση του έργου του κόμβου Μουρνιών -και αφού έλαβε τις γραπτές διαβεβαιώσεις του αναδόχου ότι τάχιστα θα ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες επί της οδού Ζυμβρακάκηδων εντός της πόλης των Χανίων- αποφάσισε όπως για το συμφέρον του έργου να δεχτεί την ένσταση του αναδόχου περί μη έκπτωσής του.
Κατά τη συνεδρίαση αποφασίσθηκε επίσης η ολοκλήρωση των διαδικασιών για την αγορά οικοπέδου όπου θα κατασκευαστεί διυλιστήριο για την πλήρη αξιοποίηση των νερών του Φράγματος Ποταμών στο Ρέθυμνο.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας