Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Η σηματοδότηση στην περιοχή της ανάπλασης στη Σητεία

Υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου κ. Νίκου Κοζυράκη συνεδρίασε χθες η Επιτροπή Κυκλοφοριακού του Δήμου Σητείας.

Στην πρώτη για το τρέχον έτος συνεδρίαση αναβλήθηκε λόγω απουσίας των ενδιαφερόμενων που έχουν υποβάλει σχετικές αιτήσεις, ωστόσο έγινε μια εκ νέου αναφορά στις διαδρομές στην Σητεία με άμαξα με άλογο. Η Επιτροπή αναμένει τις προτάσεις των ενδιαφερόμενων, τις διαδρομές, ώστε να συζητηθούν με σχετική εισήγηση της Αστυνομίας. Από ‘κει κι έπειτα θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία, δηλαδή να τεθεί το ζήτημα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, θα ακολουθήσει διαβούλευση και θα καταγραφούν όλες οι απόψεις, θα συζητηθεί εκ νέου το θέμα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ώστε να αποφασιστεί η εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο και θα λάβει την τελική απόφαση.

Απαγορευτικό στην Καζάρμα
Τα μέλη της Επιτροπής συζήτησαν την τοποθέτηση απαγορευτικού σήματος για δεξιά στροφή στην περιοχή της Καζάρμας. Σκοπός της είναι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που είχε προκύψει ιδιαίτερα με τους επισκέπτες στην περιοχή, που έπαιρναν λάθος κατεύθυνση δημιουργώντας κυκλοφοριακό πρόβλημα.
Η Επιτροπή εξέτασε και αίτημα πολίτη -επαγγελματία στον χώρο της υγείας- για την παραχώρηση θέσης στάθμευσης λόγω των επισκέψεών του σε οικίες για την προσφορά υπηρεσιών υγείας σε πολίτες.
Όπως εξήγησε ο κ. Κοζυράκης, «το λειτούργημα του πολίτη είναι σημαντικό όμως δε φαίνεται να υπάρχει νομικό πλαίσιο που να δικαιολογεί κάτι τέτοιο και η Επιτροπή αποφάσισε να διερευνήσει περαιτέρω το θέμα μήπως υπάρχει αυτή η προοπτική. Σε αντίθετη περίπτωση δεν μπορεί να ληφθεί απόφαση για κατοχύρωση θέσης παρκαρίσματος».

Σηματοδότηση μετά την ανάπλαση
Μετά την ολοκλήρωση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης η Επιτροπή Κυκλοφοριακού συζήτησε και την σηματοδότηση της περιοχής της Σητείας, όπου έχει πραγματοποιηθεί η ανάπλαση. Η αρμόδια υπάλληλος ενημέρωσε για το σημείο που βρίσκεται το θέμα στην Περιφέρεια. Σχεδιάζεται επίσκεψη αντιπροσωπείας στο Ηράκλειο, αποτελούμενη από τον Δήμαρχο ή τον κ. Κοζυράκη, τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και μέλος της Επιτροπής Κυκλοφοριακού κ. Πέτρο Δημητροπουλάκη και την αρμόδια υπάλληλο. Σκοπό θα έχει την προώθηση του ζητήματος και την εξεύρεση λύσης στα όποια προβλήματα έχουν παρουσιαστεί, προκειμένου σύντομα να προχωρήσει η διαδικασία και να λυθεί το μεγάλο πρόβλημα του κυκλοφοριακού, που παρατηρείται στην περιοχή.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας