Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 9 Φεβρουαρίου ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό των Αχλαδίων Σητείας,
κατά το οποίο χοροστάτησε, ευλόγησε τους άρτους και κήρυξε επίκαιρα ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kύριλλος.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο θαυμαστό βίο, τη μεγάλη πίστη και την ομολογία του αγίου Χαραλάμπους ενώπιον του Επάρχου της Μαγνησίας αλλά και του Ρωμαίου Αυτοκράτορος Σεβήρου, τα φρικτά βασανιστήρια και στο μαρτύριο του σε ηλικία 113 ετών. Ο Σεβ. κ. Κύριλλος τόνισε ότι με τη χάρη της Ιερωσύνης ο άγιος «την ορθόδοξον πίστιν τρανώς ανεκήρυξε και την πλάνην των ειδώλων κατήργησε» και αναδείχθη θαυματουργός άγιος που θεραπεύει κυρίως από τα λοιμώδη νοσήματα και ιδιαίτερα από την πανώλη, ευχήθηκε δε όλοι να έχουμε τις πρεσβείες και τη χάρη του τιμωμένου αγίου.
Στην ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού παρέστησαν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδωρος Πατεράκης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αχλαδίων κ. Κωνσταντίνος Ρεμπελάκης, ο Διοικητής της 11ης Μ.Σ.Ε.Π. Ζήρου Αντισμήναρχος κ. Μάριος Σφενδουράκης, ο Διοικητής της Π.Ν.Β. Κυριαμαδίου Αντιπλοίαρχος κ. Εμμανουήλ Καπετανάκης, ο Α΄ Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Δ/νσης Λασιθίου Αστυνομικός Διευθυντής κ. Εμμανουήλ Καζαμίας, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου  Σητείας Επιπυραγός κ. Παύλος Καπετανάκης και πλήθος πιστών από την περιοχή της Σητείας.
Στη συνέχεια παρατέθηκε κέρασμα σε όλο τον κόσμο στην ανακαινισμένη αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλχαδίων.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας