Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Κατέρρευσε παλιό σπίτι στη Σκοπή

Για ένα πολύ δύσκολο εικοσιτετράωρο μίλησε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Κοζυράκης, αφού, όπως σημείωσε, εκτός από τις έντονες βροχοπτώσεις και τις κατολισθήσεις προστέθηκαν χθες και οι χιονοπτώσεις, με αποτέλεσμα να επικρατούν έντονα καιρικά φαινόμενα σε όλη την επικράτεια του Δήμου.

Στον Βόρειο Άξονα και στην Τ.Κ. Σκοπής κατέρρευσε ένα παλαιό ερειπωμένο σπίτι εντός του χωριού. Άμεση ήταν η παρέμβαση των υπηρεσιών του Δήμου προκειμένου να αποκλειστεί το σημείο με εδική σήμανση. Στο σημείο μετέβησαν τόσο ο αντιδήμαρχος Σητείας κ. Κοζυράκης, όσο κι αρμόδιοι της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Πολεοδομίας για να γίνει εκτίμηση της κατάστασης.
  • Προβλήματα λόγω κατολισθήσεων δημιουργήθηκαν στο οδικό δίκτυο από Μαρωνιά έως Άγιο Γεώργιο, όπου με συνεχείς παρεμβάσεις μηχανημάτων ο δρόμος έμεινε ανοικτός.
  • Επίσης στο δρόμο προς Λιθίνες σημειώθηκε πτώση μεγάλου βράχου και παρενέβη η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας για να απομακρυνθεί.
  • Ακόμη προβλήματα σημειώθηκαν στο δρόμο προς Ρούσα Εκκλησιά και Παλαίκαστρο.
  • Στον Σταυρωμένο κατέρρευσε τοίχος και δημιουργήθηκε σοβαρό πρόβλημα σε διπλανό οικόπεδο. Παρενέβη η υπηρεσία και μετέβη εκπρόσωπος της Τεχνικής Υπηρεσίας προκειμένου να εκτιμηθεί το πρόβλημα.
  • Στα οροπέδια Χανδρά και Ζήρου λόγω των χθεσινών χιονοπτώσεων, εκτός των μέσων του Δήμου βοήθησε και η Μονάδα της Αεροπορίας της Ζήρου -ο κ. Κοζυράκης απηύθυνε θερμές ευχαριστίες- ώστε να κρατηθεί το οδικό δίκτυο ανοικτό.
  • Έντονη χιονόπτωση σημειώθηκε στην περιοχή Καρυδίου και Σιτάνου ως και Κατσιδώνι όπου μηχάνημα από τη Ζήρο κινήθηκε στην περιοχή και προχώρησε σε διάνοιξη του δρόμου.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή


 http://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2019/01/%CE%A0%CF%84%CF%8E%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CF%84%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%A3%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CE%A3%CE%B7%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1.jpg

Συνολικες προβολες σελιδας