Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

ΕΑΣ Σητείας - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ


Η Ένωση Σητείας αφού διαπίστωσε τις ανάγκες που απαιτούνται στο Εθνικό Κτηματολόγιο για να αποδεικνύεται η πολυχρόνιος χρήση της ιδιοκτησίας (20ετία) ξεκίνησε μια προσπάθεια αναζήτησης των όποιων στοιχείων υπήρχαν από το παλαιό αρχείο της Ένωσης.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία της Ένωσης υπήρχε η Δήλωση Ιδιοκτησίας και Καλλιέργειας ελαιοκτημάτων για την οικονομική ενίσχυση των αγροτών στην παραγωγή ελαιολάδου την περίοδο 1986 έως 2004.
Το φυσικό και ηλεκτρονικό αρχείο των ελαιοκτημάτων που υπήρχε και αφορούσε περίπου 8.000 παραγωγούς που έπαιρναν επιδότηση την παραπάνω περίοδο ήταν δύσκολο να αξιοποιηθεί, λόγω της παρέλευσης πολλών ετών, των διαδοχικών μετακομίσεων των υπηρεσιών  , του διαφορετικού τρόπου ελέγχου και πληρωμής των επιδοτήσεων αλλά και της αλλαγής των ηλεκτρονικών προγραμμάτων που ήταν ασύμβατα μεταξύ τους.
Με την συνεργασία ειδικών γραφείων έγινε συγχρονισμός των ηλεκτρονικών μέσων και με τη συμβολή του προσωπικού της Ένωσης καταφέραμε την ανάκτηση και επαναρχειοθέτηση των δηλώσεων τόσο σε ηλεκτρονική μορφή όσο και των φυσικών φακέλων σε ποσοστό πλέον του 90%.
Μετά από την παραπάνω χρονοβόρα και επίπονη διαδικασία είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τους ενδιαφερόμενους ότι η αναζήτηση και εκτύπωση των δικαιολογητικών που βρίσκονται στην Ένωση και αφορούν τους δικαιούχους της επιδότησης την περίοδο 1986 – 2004 θα είναι στη διάθεση τους, από την Δευτέρα 14/01/2019 προσκομίζοντας το ΑΦΜ του δικαιούχου της επιδότησης.
Θεωρούμε ότι το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας θα εξυπηρετήσει το σύνολο σχεδόν των παραγωγών και θα τους απαλλάξει από χρονοβόρες και κοστοβόρες ενέργειες.
Οι παραγωγοί επίσης που έχουν ενεργοποιήσει τα δικαιώματα τους για επιδότηση στην Ένωση, έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν αποσπάσματα χαρτών με συντεταγμένες που αφορούν τα αγροτεμάχια που έχουν δηλώσει.

Είμαστε πάντα στην διάθεση των αγροτών.  

Με Εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος



Μανώλης Μαυροματάκης

Συνολικες προβολες σελιδας