Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Ο αγιασμός των υδάτων στο Μόχλο

Στις 14:00 μ.μ., της κυριώνυμης ημέρας των Θεοφανείων, κατά το έθιμο των τελευταίων ετών, πραγματοποιήθηκε στο λιμανάκι του όμορφου οικισμού του Μόχλου Σητείας, ο καθαγιασμός των υδάτων και η κατάδυση τ
ου Τιμίου Σταυρού από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, με τη συμμετοχή των Εφημερίων όλων των Ενοριών της περιοχής.
Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, δύο θαρραλέοι κολυμβητές βούτηξαν στα παγωμένα νερά του όρμου και μία κοπέλα ανέσυρε και φέτος τον Τίμιο Σταυρό. Και οι δύο έλαβαν ως δώρο από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο από ένα χρυσό σταυρό.
Ο Σεβ. ευχήθηκε σε όλους υγεία, αγάπη, ομόνοια και ειρήνη, και ευλογημένη χρονιά από τον Τριαδικό Θεό με πλούσιο τον θείο φωτισμό του.
Στην τελετή έλαβαν μέρος οι Εφημέριοι των Ενοριών της νεοσύστατης Ζ´ Αρχιερατικής Περιφέρειας της Μητροπόλεως Τουρλωτής, Λάστρου, Σφάκας και Μυρσίνης, ενώ παρέστησαν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδωρος Πατεράκης εκπρόσωποι τοπικών Αρχών και Φορέων και πολλοί πιστοί μόνιμοι κάτοικοι και επισκέπτες του οικισμού.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας