Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Είναι αναγκαία η αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας

Ο δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης είχε συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη παρουσία του Βουλευτή Λασιθίου κ. Μανόλη Θραψανιώτη.
Ο κ. Πατεράκης  έθεσε την  αναγκαιότητα αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας σε Σταθμό Δ΄ Τάξης ώστε να μπορέσει να εξυπηρετήσει ακόμη καλύτερα τις ανάγκες πυρόσβεσης στην περιοχή.
«Η πυρκαγιά που είχαμε πέρυσι ήταν από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα. Αυτό δείχνει ότι σε περιόδους ξηροθερμικές, όπως η περυσινή απαιτείται ενισχυμένη πυροσβεστική δύναμη για να μπορέσει άμεσα να παρέμβει.
Επίσης -κάτι που παραδέχτηκε και ο Αντιπρόεδρος- απαιτείται ενισχυμένη πυροσβεστική δύναμη για το γεγονός ότι πλέον το Αεροδρόμιο της Σητείας αποτελεί μία σημαντική πύλη εισόδου, ακολουθεί μία συνεχώς αναπτυξιακή πορεία, άρα απαιτεί ενισχυμένη στήριξη σε περίπτωση ατυχούς γεγονότος από την πυροσβεστική υπηρεσία.
Είμαστε και μία περιοχή που αυτή την στιγμή υπάρχει ένα ξεκίνημα, που θεωρώ σύντομα θα δούμε την υλοποίηση του κι αφορά τις επενδύσεις στον τουριστικό τομέα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχει προετοιμασία και σε αυτόν τον τομέα της ενίσχυσης της πυροσβεστικής δύναμης στην περιοχή μας», ανέφερε ο κ. Πατεράκης.
Ο Δήμαρχος υπογράμμισε το γεγονός ότι, αν και είχε φόρτο εργασίας ο κ. Δραγασάκης, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αποδέχτηκε άμεσα την συνάντηση εν μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. «Τον ευχαριστώ, όπως και τον κ. Θραψανιώτη για την βοήθεια, την παρουσία του και την ενίσχυση των αιτημάτων, τα οποία εξέθεσα στον Αντιπρόεδρο», κατέληξε.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας