Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Η ανέγερση του νέου Δημαρχείου Σητείας

Κατετέθη από τον Δήμο Σητείας ο φάκελος για την ένταξη σε πρόσκληση του προγράμματος «Φιλόδημος» με σκοπό την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την ανέγερση νέου Δημαρχείου. Εντός του επόμενου εικοσαημέρου εκτιμάται ότι η ύψους 4.700.000 € πρόταση του Δήμου Σητείας θα έχει λάβει έγκριση.

Ο Δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης ανέφερε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι «μπορεί να διανύουμε προεκλογική περίοδο και το ενδιαφέρον να στρέφεται σε θέματα που αφορούν τέτοιες περιόδους, όπως είναι η σύνθεση ψηφοδελτίων και γενικότερα η προετοιμασία στο πλαίσιο των εκλογών, όμως δεδομένου ότι η συγκεκριμένη είναι εν ενεργεία Δημοτική Αρχή, έχει μία επιπλέον ευθύνη, την ευθύνη που επιβάλλεται με βάση την συνείδησή μας, να προσπαθήσουμε μέχρι και την τελευταία στιγμή που θα τρέχουν προγράμματα από το ΕΣΠΑ, την Περιφέρεια, τομεακά κλπ., να προετοιμάσουμε μελέτες για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδοτήσεις, οι οποίες θα λύσουν χρόνια προβλήματα του Δήμου μας.
Στην λογική αυτή, και στο πλαίσιο προγράμματος χρηματοδότησης μέσω του  “Φιλόδημος”, που είναι στον “αέρα”, δίδεται η δυνατότητα για την ανέγερση νέων δημοτικών κτηρίων.
Ο Δήμος Σητείας είναι ίσως ο μοναδικός Δήμος στην Κρήτη που δεν έχει δημαρχείο. Εκμεταλλευτήκαμε λοιπόν μία οικοδομική άδεια του 2008, επικαιροποιήσαμε όλα τα μεγέθη, την προσαρμόσαμε στα σύγχρονα δεδομένα, στα νέα ενεργειακά βασικά δεδομένα. τα οποία απαιτούνται για τα δημόσια γενικά κτήρια.
Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε ότι από την πρώτη ημέρα κατάθεσης προτάσεων σε αυτήν την πρόσκληση, ο Δήμος Σητείας ήταν παρών. Από τους πρώτους φακέλους που υποβλήθηκαν στο υπουργείο Εσωτερικών ήταν κι αυτός του Δήμου Σητείας.
Αυτό σημαίνει ότι βάσει των εκτιμήσεών μας, το πολύ σε είκοσι ημέρες θα έχουμε την έγκριση χρηματοδότησης για την ανέγερση του νέου δημοτικού μεγάρου, το οποίο έχει ενεργό εμβαδόν 2.500 τ.μ. και ο προϋπολογισμός του έργου είναι 4.700.000. Πιστεύουμε ότι η δουλειά που έχει γίνει από τους συνεργάτες μας της Τεχνικής Υπηρεσίας, μόνιμους και συμβασιούχους που έχουμε αυτή την περίοδο, είναι τέτοια που δεν θα αμφισβητηθεί η πρόταση μας και πολύ σύντομα θα προχωρήσουμε στη δημοπράτηση».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας