Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Συζήτηση για το κολυμβητήριο Σητείας

Στο δημοτικό συμβούλιο Σητείας με αφορμή ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Πέτρου Δημητροπουλάκη για την πιθανή δυνατότητα υποβολής πρότασης από την πλευρά του Δήμου για την αναβάθμιση του κολυμβητηρίου (να μετατραπεί σε κλειστό), ο αντιδήμαρχος κ. Λεωνίδας Τερζής απάντησε ότι προτεραιότητα είναι το εθνικό στάδιο Σητείας.

«Για το κολυμβητήριο», όπως είπε, «καταβάλλεται προσπάθεια ενεργειακής αναβάθμισής του. Δυστυχώς όμως τα ανοικτά κολυμβητήρια δεν μπορούν να αναβαθμιστούν ενεργειακά, πρέπει να κλείσουν. Η δαπάνη γι’ αυτό εκτιμάται ότι είναι περίπου 300.000. Από ιδίους πόρους είναι αδύνατον να γίνει.
Όταν προκύψει άλλη πρόταση που θα αφορά επιπλέον αθλητικές δομές ίσως να το εντάξουμε, αφού πρώτα τελειώσουμε με το θέμα που λέγεται εθνικό στάδιο Σητείας. Δεν γίνεται 14 χρόνια το γήπεδο της Σητείας να είναι εργοτάξιο. Δεν γίνεται να έχει ξεκινήσει το Νοέμβριο του 2004 χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα “Ελλάδα 2004” με πίστωση 1,5 εκατομμυρίου και να χαθεί η πίστωση από την τότε Δημοτική Αρχή. Δεν γίνεται να δανειοδοτήθηκε ο Δήμος το 2007 3,5 εκατομμύρια και μέρος του δανείου αυτού, όπως λέει η απόφαση να διατεθεί για την αποπεράτωση του σταδίου και να μην γίνει ποτέ. Δεν γίνεται!
14 χρόνια εργοτάξιο, στερούμε από την νεολαία έναν σημαντικό χώρο άθλησης. Γνωρίζετε ότι το άθλημα του κλασσικού αθλητισμού έχει δώσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες και πρωτιές στην περιοχή μας. Δεν γίνεται λοιπόν να κάνουμε ούτε βήμα πίσω από αυτή την πρόσκληση».
Μ.Ψ.

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας