Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Ο Στειακός πηδηχτός χορός στοιχείο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς

Με την ομόφωνη θετική γνωμοδότηση αναφορικά με το υποβληθέν Δελτίο εγγραφής του στοιχείου της Εθνικής Επιστημονικής Επιτροπής για την εφαρμογή της Σύμβασης για την Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς,
εγκρίθηκε η εγγραφή στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας του Στειακού πηδηχτού χορού με την υπ. Αριθμό  υπουργική απόφαση  ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΔΝΠΚ/ΤΑΠΚΔΘ/672828/483330/2159/517 ΤΗΣ 27/12/2018
Η πρωτοβουλία του Λυκείου των Ελληνίδων Σητείας που αγκαλιάστηκε απ’  όλους τους Στειακούς, από την δημοτική αρχή και την περιφέρεια, ολοκληρώθηκε με επιτυχία με την εγγραφή του στοιχείου στον εθνικό μας κατάλογο.
Η  Σύνταξη του Δελτίου (εμπεριστατωμένη έκθεση ιστορικών, λαογραφικών, μορφολογικών-τυπολογικών στοιχείων)  πραγματοποιήθηκε από την πρόεδρο του Λυκείου των Ελληνίδων Σητείας, Αντωνέλλα Ψαρουδάκη και από την Χοροδιδασκάλισσα του Λυκείου των Ελληνίδων Γιώτα Παλούκου.
Η υποστήριξη της υποψηφιότητας ωστόσο, πραγματοποιήθηκε από την δράση όλων των μελών του Λυκείου, από τα χορευτικά τμήματα, από τους μουσικούς μας και τους χοροδιδασκάλους μας και προπάντων από τους Στειακούς που χόρεψαν, τραγούδησαν και μίλησαν για τον Στειακό χορό.

Πηγή : ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας