Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Ετήσια αποτίμηση και επιβράβευση εθελοντικών δράσεων στο Δήμο Σητείας

Ανοιχτή επιστολή-πρόταση προς το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο Σητείας:
Είναι γενικά αποδεκτό ότι εθελοντισμός συμβάλλει να διευθετηθούν τα κοινωνικά προβλήματα, παράγει δημόσια αγαθά όπου το Κράτος αδυνατεί να προσφέρει σε επαρκή ποσότητα και ποιότητα, ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη,
ενισχύει την ενεργό συμμετοχή και τη συνύπαρξη. συνδυάζει τον έρωτα του ερασιτέχνη και τη συνέπεια του επαγγελματία.
Ο Δήμος Σητείας, κατά καιρούς, επιβραβεύει την εθελοντική δράση.
Προτείνω την θέσπιση ειδικής ετήσιας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: «Ετήσια αποτίμηση εθελοντισμού και βράβευση της σημαντικότερης εθελοντικής δράσης στο Δήμο Σητείας τη χρονιά που πέρασε».
Με την καθιέρωση του θέματος, από φέτος, προτείνω τη βράβευση για την κοινωνική προσφορά στο Δήμο μας το 2018 που πέρασε του Συλλόγου φίλων του Νοσοκομείου Σητείας.
Αναμφίβολα η σπουδαιότερη εθελοντική δράση στη Σητεία το 2018 χωρίς να παραβλέπουμε τις υπόλοιπες, είναι το σύνολο των αποτελεσματικών παρεμβάσεων αναβάθμισης στο Νοσοκομείο Σητείας, που οργανώθηκε υλοποιήθηκε αλλά και συνεχίζεται, από τον Σύλλογο φίλων του Νοσοκομείου με τη στήριξη βέβαια του συνόλου της τοπικής κοινωνίας.
Αξίζει από όλους μας, ένα επίσημο ευχαριστώ στο συμβούλιο του συλλόγου, την ανάδειξη και την επιβράβευση του ως φωτεινό παράδειγμα αποτελεσματικής κοινωνικής συμμετοχικής δράσης και εθελοντικής προσφοράς.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Την παραπάνω πρόταση θα την καταθέσω και επίσημα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θεωρώ όμως σκόπιμο να την απευθύνω δημόσια από σήμερα για την αποφυγή αιφνιδιασμού προσδοκώντας την ανάλογη προσοχή και την ευρύτερη στήριξη της.
Σητεία 16/1/19
Δημητροπουλάκης Πέτρος
Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας