Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Ανανέωση της συνεργασίας για τα ανακυκλώσιμα στο δήμο Σητείας

Η ανανέωση /τροποποίηση σύμβασης συνεργασίας για την εναλλακτική διαχείριση δημοτικών αποβλήτων για το έτος 2019 αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο Σητείας. Μειοψήφησε η κ. Καράμπελα.

Στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος κ. Ν. Κοζυράκης ανέφερε ότι «στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου με την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης υπογράφεται κάθε χρόνο σχετική σύμβαση βάσει της οποίας ο Δήμος συλλέγει τα ανακυκλώσιμα, τα οποία μεταφέρονται μέσω άλλης, ιδιωτικής εταιρίας με κοντέινερ, στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου. Η εταιρία ανακύκλωσης έχει διαθέσει τους κάδους.
Έχει συμφωνηθεί η καταβολή προς το Δήμου του ποσού που απαιτείται για την μεταφορά των ανακυκλώσιμων. Πέρυσι το ποσό ανά τόνο ήταν 48 €, ενώ φέτος αυξήθηκε στα 54 περίπου, επομένως και ο Δήμος ζητεί την καταβολή του ποσού αυτού προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση και να συνεχιστεί η διαδικασία.
Εφόσον ο Δήμος παραλάβει το δεύτερο απορριμματοφόρο θα εξαπλωθεί η ανακύκλωση σε όλη την επικράτεια του Δήμου. Παρ’ όλα τα προβλήματα που δημιουργούνται, η ανακύκλωση στο Δήμο πάει καλά.
Μ.Ψ.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας