Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Η τουριστική προβολή του Δήμου Σητείας απέδωσε ικανοποιητικά

Η παρουσίαση των δεδομένων που αφορούν την τουριστική προβολή της περιοχής του Δήμου Σητείας ήταν το θέμα που ξεχώρισε κατά την πρώτη συνεδρίαση για το νέο έτος, του Οργανισμού Ανάπτυξης Σητείας.

Η παρουσίαση έγινε από τον κ. Ηλία Λιαπάκη, εκπρόσωπο της εταιρίας Eye Wide με την οποία συνεργάζεται για την συγκεκριμένη δράση ο ΟΑΣ από το 2016.
«Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε», όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Σητείας και Πρόεδρος του ΟΑΣ κ. Θοδωρής Πατεράκης, «με βάση την διαπίστωση ότι δεν αρκεί μόνο η συμμετοχή στις τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού αλλά θα πρέπει να υπάρχει συνεχής “παρουσία” της περιοχής και ιδιαίτερα την κατάλληλη χρονική περίοδο που επιλέγουν οι Ευρωπαίοι τον προορισμό των διακοπών τους. Άρα μία προσπάθεια που ξεκινάει κάθε χρόνο τον Ιανουάριο και καταλήγει στον Ιούνιο αντιστοιχεί στην καλύτερη χρονική περίοδο. Δεν φτάνει μόνο η συμμετοχή στις εκθέσεις και η επαφή με τους tour operators που προφανώς είναι πολύ σημαντική. Πρέπει να “μπούμε” και στο σπίτι του καθενός. Και ο μοναδικός τρόπος για αυτό είναι ο ηλεκτρονικός τρόπος. Πρέπει να προσαρμοζόμαστε και στα νέα δεδομένα, χωρίς όμως όπως προείπα να παραγνωρίζουμε την αξία του πατροπαράδοτου τρόπου, της συμμετοχής και των επαφών με τους tour operators και την προσπάθεια που κάνουμε για να πείσουμε ότι η αυτοδιοίκηση και οι εκπρόσωποι του τουρισμού στην περιοχή μας είναι παρόντες σε οτιδήποτε χρειαστεί», τόνισε.

Στοχευμένη προβολή
Βάσει των αποτελεσμάτων λοιπόν που παρουσιάστηκαν στην συνεδρίαση, το πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι έγινε στοχευμένη προβολή της περιοχής. «Δεν ήταν τυχαία σε όλα τα κράτη της Ευρώπης, αλλά με δεδομένο ότι στην περιοχή μας δεχόμαστε κυρίως Σκανδιναβούς, η προβολή είχε στόχευση τη Γερμανία, Αγγλία, Δανία, Νορβηγία, Σουηδία. Για το χρονικό διάστημα των δυόμιση περίπου σαιζόν για τις οποίες έχουμε συγκεκριμένα δεδομένα, περίπου 1.100.000 προβολές έχουν γίνει από αντίστοιχους εν δυνάμει επισκέπτες στην περιοχή μας. Πολίτες που έχουν πάρει μία “γεύση” μέσω διαδικτύου για την περιοχή μας, δεδομένου ότι η τουριστική προβολή γίνεται με έναν σύγχρονο τρόπο με την χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, YouTube ) κλπ. Επομένως ένας μεγάλος αριθμός Ευρωπαίων μέσα από αυτή την προσπάθεια, έχει δει τις φυσικές ομορφιές της περιοχής μας, τον τρόπο που ζούμε, την γαστρονομία και τον πολιτισμό και την ιστορία της περιοχής μας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ένας μικρός Δήμος μέσω της οικονομικής στήριξης του ΟΑΣ που έχει αναλάβει την τουριστική του προβολή, έχει καταφέρει και έχει γίνει γνωστός σε πολλές οικογένειες στην Ευρώπη. Αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα και στην πράξη έχει μεταφραστεί σε έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών στον τόπο μας» ανέφερε ο κ. Πατεράκης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας