Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Τμήμα Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης Παιδιών, Γονέων και Εκπαιδευτικών: Επιμόρφωση για το πρόγραμμα «Το Παπάκι Πάει…»

Αγαπητοί/ες,
θα ήθελα να σας ενημερώσω για διαδραστική παρέμβαση που θα υλοποιηθεί στη Σητεία, σε συνεργασία με τις συντονίστριες εκπαιδευτικού έργου για σχολεία του Ν. Λασιθίου κα. Πλατάκη και κα. Πρατσίνη.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 09:00 έως 13:00, θα πραγματοποιηθεί στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας η 4ωρη επιμόρφωση για το πρόγραμμα «Το Παπάκι Πάει…» με την ψυχολόγο από το Χαμόγελο του Παιδιού κ. Φωτεινή Παπαδάτου.Η επιμόρφωση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στην Α και Β τάξη, και νηπιαγωγούς. Αφορά απόκτηση δεξιοτήτων που θα προστατεύσουν μαθητές και μαθήτριες σε συνθήκες εξαφάνισης, αλλά και θα μειώσουν την πιθανότητα να βρεθούν σε τέτοια συνθήκη, με έμφαση στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης των παιδιών.Η εκπαίδευση αφορά σε:

Θεωρητικό υπόβαθρο/κίνδυνοι κατά την εξαφάνιση ενός παιδιού

Τεχνικές αφήγησης παραµυθιού και δραστηριότητες εµβάθυνσης

∆ραστηριότητες κατασκευής κούκλας και απόδοσης έργου µέσω κουκλοθέατρου

∆ιεργασία των µηνυµάτων του προγράµµατος σε µικρές οµάδες µαθητών/µαθητριών

Συζήτηση σε κύκλο

Μετά την επιμόρφωσή τους οι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν εκτός από τη Βεβαίωση και όλο το απαραίτητο υλικό για να εφαρμόσουν το πρόγραμμα εντός της σχολικής χρονιάς.

Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να προωθήσετε την ενημέρωση σε κάθε τυχόν ενδιαφερόμενο/η εκπαιδευτικό ή αν ενδιαφέρεστε οι ίδιοι/ες να την παρακολουθήσετε να δηλώσετε άμεσα συμμετοχή στις συντονίστριες εκπαιδευτικού έργου που έχουν υπ' ευθύνη τους τις σχολικές σας μονάδες.



Με εκτίμηση,

Παπαδάτου Φωτεινή

Ψυχολόγος



Τμήμα Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης Παιδιών, Γονέων και Εκπαιδευτικών

Πηγή : SitiaFm 95.5

Συνολικες προβολες σελιδας