Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Διαστρέβλωση της πραγματικοτητας απο το κ. Πατερακη για τη κατάσχεση 2321000€ με δικαστικές αποφάσεις. - Του Νίκου Κουρουπάκη

Διαστρέβλωση της πραγματικοτητας απο το κ. Πατερακη για τη κατάσχεση 2321000€ με δικαστικές αποφάσεις.


Ο κ.Πατερακης σε μια προσπαθεια να δειξει οτι ειναι καλος διαχειριστης των τοπ. υποθεσεων,επικαλειται ως αλλοθι για την αδρανεια στη διακδικηση στοχων και το ελαχιστο εργο των 9 τελευταιων χρονων,την κατασχεση μετα απο δικαστικες αποφασεις ποσου 2321000€ το 2012.
Τα χρηματα αυτα ηταν μερος απο τα ταμειακα υπολοιπα που αφησαν οι πρωην δημοι Σητειας,Ιτανου και Λευκης στο νεο καλλικρατικο δημο Σητειας το 2010 και ηταν αχρησιμοποιητα σε καταθέσεις στη Παγκράτια Τράπεζά.


Η κατασχεση αφορουσε την αποζημιωση 5 ιδιοκτητων για ελλειμα αρχικα 9 στρεμ. που με δικες μας ενεργειες μειωθηκε σε 5 στρεμ.,του σχεδιου πολης στα Κοκκινα που ειχε συνταχθει με ευθυνη και επιβλεψη της τοτε Νομαρχιας και εγκριθηκε τον Μαιο του 1990 δηλ.πριν την αναληψη της δημαρχιας απο το κ. Κουρουπακη το 1991.Ο κ. Πατερακης κατηγορει το κ. Κουρουπακη γιατι δε πληρωσε το ποσο του 1415000€ ( το ποσο οριστικοποιηθηκε το 2005 με δικαστικη αποφαση)τοτε απο τα χρηματα εισφορας σε χρημα των ιδιοκτητων του σχ.πολης στη περιοχη Ξεροκαμαρες και Κοκκινα αφηνοντας να εννοηθει οτι ηταν λαθος γιατι επρεπε να πληρωσουμε οπως λεει για να αποφυγουμε τα δικαστηρια στα οποια ειχαν προσφυγει οι ιδιοκτητες οπως ειχαν δικαιωμα.Ιδια αποψη ειχαν και αντιπολιτευομενοι εκεινης της εποχης που τωρα αναπαραγει ο κ.Πατερακης.


Η πολιτικη μας αποψη για το θεμα ηταν οτι επρεπε να δωσουμε τα χρηματα που πληρωναν οι ιδιοκτητες για τη περιοχη Ξεροκαμαρες προσθετοντας και αλλους πορους ωστε να υλοποιηθουν γρηγορα τα σχ.πολης να ανοιχθουν οι δρομοι να κατασκευασθουν οι απαιτουμενες υποδομες απο το 1993 και μετα ωστε να αξιοποιηθουν τα οικοπεδα εκατονταδων συμπολιτων μας κατι που δεν μπορουσε να γινει αν πληρωναμε τους 5 δικαιουχους.Παραλληλα προσπαθησαμε να ικανοποιησουμε την υποχρεωση του Δημου υπερασπιζομενοι τα συμφεροντα του κοινωνικου συνολου σε δικαστικο και υπηρεσιακο επιπεδο με αποδοση οικοπεδων αντι χρηματων.Αυτη η πολιτικη εδωσε τη δυνατοτητα να επενδυθουν εκατομμυρια δημιουργοντας θεσεις εργασιας και οικονομικο οφελος σε εκατονταδες επαγγελματιες,ενω πολλοι συμπολιτες μας απεκτησαν στεγη.


Η επιλογη μας αυτη δικαιωθηκε αφου το κρατος αναγνωρισε την οφειλη και πληρωσε ολο το ποσο 2321000€ (1415000+906000€ τοκους)στις 19/3/2014 δηλ.πριν την εναρξη της 5ετιας του κ.Πατερακη.Ετσι δεν ισχυει αυτο που ισχυριζεται για οικονομικη ζημια του Δημου αντιθετα ο δημος ειναι ΔΙΠΛΑ ΩΦΕΛΗΜΕΝΟΣ αφ'ενος γιατι διαθεσαμε τα χρηματα σε υποδομες του σχ.πολης επιταχυνοντας την αναπτυξη αφ'ετερου ο δημος πηρε επιδοτηση απο το κρατος.Ο δημος τελικα δεν πληρωσε ουτε ενα € κατι που δεν θα συνεβαινε αν ειχαμε παρασηρθει απο αντιπολιτευομενους και πληρωναμε τοτε κανοντας μεγαλη ζημια στην οικονομικη αναπτυξη του τοπου.Το οτι συνεργαστηκατε με τον κ. Ι.Πλακιωτακη βουλευτη Λασιθιου και το κ.Ι.Ιωαννιδη γ.γ του υπουργειου και σωστα,πραξατε το αυτονοητο αυτο δηλ. που σας ειχαμε υποδειξει το 2012 στη συνεδριαση του δημ.συμβουλιου που εγινε μετα τη κατασχεση.Εμεις επιλεξαμε να υπηρετησουμε κατα προτεραιοτητα εκατονταδες συμπολιτες μας.Αυτη ηταν και αυτη θα ειναι η πολιτικη μας στο δημο.Ο καθενας ας βγαλει τα συμπερασματα του.

Η αδρανεια και η ελλειψη οργανωμενης διεκδικησης τα 9 τελευταια χρονια ιδιαιτερα τη τελευταια 5ετια οφειλεται αποδεδειγμενα στη δικη σας κακη διαχειριση.Πως αλλιως θα ηταν με τετοια παλαιοκομματικη αλαζωνικη διαχειριση και με τετοιες προτεραιοτητες;Να παιρνετε 2 εκ.€ δανειο για να αλλαξετε τα φωτιστικα αντι για την συμπληρωση και κατασκευη νεων υποδομων που εχει αναγκη ο τοπος(σχ.πολης,δημαρχειο,σφαγεια,αρδευτικα εργα κ.λ.π.).Χρειαζεται μια αλλου τυπου διαχειριση με διεκδικηση και διορατικοτητα για το μελλον.Παρα τις επι μερους προσπαθειες επιλυσης προβληματων της καθημερινοτητας το τελικο αποτελεσμα απεχει πολυ απο τις αναγκες της κοινωνιας και τους αναγκαιους ρυθμους λειτουργιας της δημοτικης αρχης.Οι πολιτες εχουν μετρο συγκρισης για ολους τους υποψηφιους δημαρχους ωστε να αποφασισουν τον ερχομενο Μαη.
             ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗΣ
              Υποψηφιος δημαρχος

Πηγή : kritipoliskaihoria.gr

Συνολικες προβολες σελιδας