Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Μια καλή τουριστική χρονιά ήταν το 2018 για τη Σητεία

Προχωρώντας σε έναν απολογισμό για την τουριστική κίνηση της περασμένης χρονιάς στην περιοχή της Σητείας ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας κ. Γιάννης Κακουράκης έκανε λόγο για μία καλή σαιζόν το 2018 και ευχήθηκε τα ίδια δεδομένα να ισχύσουν και για την τρέχουσα.

«Η προηγούμενη», ανέφερε, «ήταν μία καλή τουριστική χρονιά. Η συνεργασία με τουριστικό γραφείο επέφερε πολύ θετικά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την έλευση επισκεπτών από την Σκανδιναβία. Η τουριστική περίοδος πήγε πολύ καλά. Οι πληρότητες έφθασαν το 100% από τις αγορές της Δανίας, της Σουηδίας, της Νορβηγίας. Οι επισκέπτες έμειναν αρκετά ικανοποιημένοι, κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι πάρα πολλοί ήρθαν δύο, αλλά και τρεις φορές στην διάρκεια της τουριστικής περιόδου, ενώ έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον και για φέτος. Επίσης καλά κινήθηκε η γερμανική και η αγγλική αγορά. Άρα σε γενικές γραμμές ήταν μία καλή η περυσινή χρονιά».
Τα αποτελέσματα της προβολής
«Ένας σημαντικός παράγοντας για τούτο», συνέχισε, «ήταν και είναι η καλή προβολή της περιοχής της Σητείας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει ενταθεί και γίνεται και μέσω διαδικτύου με την καθοριστική οικονομική στήριξη του ΟΑΣ και την βοήθεια του Δήμου.
Δίνουμε μεγάλη έμφαση στην προβολή της περιοχής μας μέσω του έντυπου, αλλά και ηλεκτρονικού Τύπου. Έχουμε εστιάσει και διαδικτυακά κάνοντας μία στοχευμένη προβολή σε χώρες, όπως η Γερμανία, η Γαλλία, αλλά και οι Σκανδιναβικές, όπως η Σουηδία, η Νορβηγία, η Δανία και η Φιλανδία. Παράλληλα συμμετείχαμε σε τουριστικές εκθέσεις όπως της Γερμανίας (Βερολίνου ), της Δανίας, της Αγγλίας αλλά και της Σουηδίας.
Από όλες αυτές τις προσπάθειες τα αποτελέσματα είναι απτά σε ό,τι αφορά την αύξηση της τουριστικής κίνησης στην περιοχή μας, ιδιαίτερα πέρυσι με θετικά αποτελέσματα συνολικά για την τοπική οικονομία, αφού είναι πολλές οι επιχειρήσεις που εμπλέκονται στον τομέα του τουρισμού από τα ξενοδοχεία, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και καταλύματα μέχρι τα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας, τα καταστήματα ενοικίασης αυτοκινήτων κλπ.
Είναι πολύ σημαντικό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών στην περιοχή μας δεν είναι τύπου all inclusive και έτσι η τουριστική κίνηση έχει θετικό αντίκτυπο σε πολλά επαγγέλματα και συνολικά στην τοπική κοινωνία.
Οι προσπάθειες προβολής και εξωστρέφειας της περιοχής έχουν ως αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πτήσεις τσάρτερ από την Σκανδιναβία, αλλά και η τουριστική περίοδος. Ξεκινήσαμε με 2 αεροπλάνα πρόπερσι, έγιναν 4 πέρυσι και φέτος θα είναι 5, 2 από Δανία, 1 από Σουηδία και 2 από Νορβηγία -ένα συνέχεια και το άλλο για δύο μήνες, την υψηλή περίοδο.
Παράλληλα επιμηκύνεται η τουριστική περίοδος. Πέρυσι ξεκίνησε 17 Μαΐου, φέτος θα ξεκινήσει 12 και θα ολοκληρωθεί στις 28 Οκτωβρίου. Δηλαδή θα ξεκινήσει μία εβδομάδα νωρίτερα και θα κλείσει μία εβδομάδα αργότερα».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας