Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Με μεγάλη συμμετοχή «Ο γύρος της Σητείας»

Με μεγάλη συμμετοχή αθλητών διεξήχθη χθες το Sitia Geopark road race (Ο γύρος της Σητείας).

Πρόκειται για μία σημαντική διοργάνωση του ΔΟΚΑΣ, της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης, της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας, της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, του ΟΑΣ, του Δήμου Σητείας, της Δημοτικής Κοινότητας με την στήριξη της BioSitia.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές περίπου 800 αθλητές συμμετείχαν στον αγώνα δρόμου σε δημόσια οδό του Παγκόσμιου Γεωπάρκου της Σητείας από όλη την Κρήτη, αλλά και άλλες περιοχές της χώρας. Αγωνίστηκαν στα 10, 5, 2,5 και 1 χλμ. Ενδεικτικά οι συμμετοχές στα 5.000 μ. ξεπέρασαν τις 100 για πρώτη φορά.
Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες -βροχοπτώσεις- οι αθλητές, μικροί και μεγάλοι, έδωσαν δυναμικό «παρών» και επέτυχαν καλές επιδόσεις.
Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε ο κ. Χρήστος Χρυσοστομίδης εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ. Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης κήρυξε την έναρξη των αγώνων καλωσορίζοντας με την σειρά του τους συμμετέχοντες και το κοινό. «Πιστοί στο ραντεβού είμαστε εδώ για την διεξαγωγή των αγώνων υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, των αγώνων που έχουν ξεπεράσει πλέον τα όρια του Νομού μας, αλλά και της Κρήτης κι έχουν φθάσει σε όλη την Ελλάδα. Πέρυσι είχαμε θέσει τον στόχο: να είναι πολυπληθέστερες οι συμμετοχές στην επόμενη διοργάνωση κι αυτό έγινε πράξη φέτος. Αυτό έγινε γιατί κατεβλήθη προσπάθεια, γιατί έγινε συνειδητό ότι εδώ λαμβάνει χώρα κάτι διαφορετικό, κάτι που αναδεικνύει το αθλητικό ιδεώδες», σημείωσε. Απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες τόνισε ότι προωθούν τον αθλητισμό και παράλληλα και την περιοχή της Σητείας και την συγκεκριμένη διοργάνωση. Ο κ. Πατεράκης ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στην διεξαγωγή της διοργάνωσης, όλους τους αθλητές και ιδιαίτερα τους φιλοξενούμενους καθώς και τους χορηγούς που συνέβαλαν για την πραγματοποίηση του γεγονότος, που πλέον, όπως είπε, έχει αποκτήσει πανελλήνια διάσταση.
Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης κ. Σωτήρης Λαβούτας επεσήμανε ότι «ο ΣΕΓΑΣ έχει αγκαλιάσει τον αγώνα της Σητείας, όπως και όλη η Κρήτη. Αισθανόμαστε ότι η Σητεία είναι πράγματι μία πολύ φιλόξενη πόλη με έναν φιλόξενο Δήμαρχο. Τους αγώνες στηρίζει και η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και η Περιφέρεια Κρήτης. Όλοι οι Δήμοι στηρίζουν τους αγώνες του ΣΕΓΑΣ γιατί προβάλουν πάνω από όλα το αθλητικό ιδεώδες». Ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες.
Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε -κι εκ μέρους του Προέδρου κ. Παναγόπουλου- ο εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ κ. Παναγιώτης Αντωνακάκης εστιάζοντας στην καθιέρωση των αγώνων της Σητείας κι ευχαριστώντας το Δήμο, την Περιφέρεια και όλους τους διοργανωτές για την στήριξή τους σε αυτή την προσπάθεια.
Επίσης από την πλευρά της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας χαιρετισμό εκ μέρους και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Κύριλλου, απηύθυνε ο πατήρ Σπύρος Ρελάκης. Ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές και τόνισε την προβολή του αθλητικού ιδεώδους μέσω της διοργάνωσης.
Την χαρά τους για την συμμετοχή πολλών παιδιών εξέφρασαν οι αθλήτριες Μαρία Μπελιμπασάκη, πρωταθλήτρια στα 400 μ. και Ελευθερία Πετρουλάκη, νικήτρια στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα μαραθωνίου.
Ο Αντιδήμαρχος Σητείας και Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ κ. Λεωνίδας Τερζής τόνισε ότι «η διοργάνωση κάθε χρόνο βελτιώνεται, αυξάνονται οι συμμετοχές και επικοινωνεί στο ευρύ κοινό το αθλητικό γίγνεσθαι της περιοχής μας, αλλά και το Γεωπάρκο της Σητείας. Φέτος έχουμε πάνω από 800 δρομείς, μικρούς και μεγάλους, που από την προηγούμενη μέρα κατέφθασαν στη Σητεία, περιηγήθηκαν στην πόλη και αγωνίζονται». Ευχαρίστησε όλους τους συνδιοργανωτές, τους χορηγούς και φυσικά όλους τους συμμετέχοντες στους αγώνες.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας