Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Το Γεωπάρκο Σητείας και οι τοπικές επιχειρήσεις

Ο ορισμός ετήσιας συνδρομής λήψης και διατήρησης Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας που αφορά την σήμανση του Γεωπάρκου Σητείας και τη λήψη του σήματος από τις συνεργαζόμενες και συμβεβλημένες επιχειρήσεις συζητήθηκε
στην διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας (ΔΟΚΑΣ). Όπως αποφασίστηκε, το αντίτιμο της ετήσιας συνδρομής για τις μικρές ατομικές και ομόρρυθμες θα είναι 100 € ετησίως και για τις ΑΕ και ΕΠΕ 500 €.
Ο Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ Λεωνίδας Τερζής σημείωσε: «Θεωρούμε ότι ανοίγει μία νέα σελίδα για το Γεωπάρκο Σητείας. Υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις που έχουν κατανοήσει την υπεραξία που θα λάβουν τα προϊόντα τους μέσα από το σήμα ποιότητας που θα λάβουν. Συμβατική υποχρέωσή τους είναι να τηρούν το Σύμφωνο Ποιότητας, όπως έχει καθοριστεί και ανακοινωθεί στις επιχειρήσεις ανά κλάδο και ανά τομέα. Από την πλευρά του ΔΟΚΑΣ, η προβολή, η ενημέρωση και η εμπλοκή όλων αυτών των επιχειρήσεων στις δράσεις και ενέργειες του Γεωπάρκου.
Επί της ουσίας είναι μία αμφίδρομη σχέση Γεωπάρκου και επιχειρήσεων. Το Γεωπάρκο αφορά γεωχωρικές περιοχές, όπου εμπλέκει και συνυπολογίζει όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα μέσα στο Γεωπάρκο. Τα Γεωπάρκα εξάλλου έγιναν από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο. Δεν είναι κλειστές και αποστειρωμένες περιοχές, αλλά περιοχές όπου υπάρχει διαχρονικά ανθρώπινη δραστηριότητα. Σε συνάρτηση με την γεωλογία και το φυσικό περιβάλλον αλληλεπιδρούν και δίδουν την δυνατότητα να αναπτυχθούν εναλλακτικές μορφές τουρισμού, να γίνουν γνωστά τα προϊόντα της κάθε περιοχής ή οποιεσδήποτε άλλες δραστηριότητες υπάρχουν. Ανάπτυξη λοιπόν της οικονομίας μέσα από το Γεωπάρκο, σε συνεργασία και με κοινό βηματισμό με όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα όριά του».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας