Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Σχετικά με το Ειδικό Σχολείο Σητείας

Όπως είναι πλέον γνωστό, το 2014 έληξε η σύμβαση του μισθώματος του ειδικού δημοτικού και η Δημοτική Αρχή προχώρησε σε νέο διαγωνισμό. Ο μοναδικός που προσήλθε ήταν ο κ. Μαστοράκης, ο οποίος ζήτησε 5ετή μίσθωση πράγμα που δεν έγινε αποδεκτό από τη Δημοτική Αρχή, διότι όπως ισχυρίστηκε, ο νόμος προβλέπει 12ετή διάρκεια μίσθωσης.
Επιλέχτηκε η «σιωπηρή» παραμονή του ειδικού δημοτικού στο κτήριο και ο ιδιοκτήτης καθοδηγήθηκε  (όπως ο Δήμαρχος συνηθίζει) να διεκδικεί τα χρήματά του με δικαστικές αγωγές και να υποστεί όπως γνωρίζουμε απίστευτη ταλαιπωρία. Σημειωτέον δε ότι η επόμενη δημοπρασία, ενώ έπρεπε να επαναληφθεί μετά από 20 ημέρες, έγινε στις 7/6/2018!!!
Ο ιδιοκτήτης λοιπόν, προσέφυγε 4 φορές στο δικαστήριο και έλαβε τις αντίστοιχες διαταγές πληρωμής. Η τελευταία δε δικαστική απόφαση προέβλεπε έξωση. Προφανώς για να λειτουργήσει ως πίεση, ώστε να αναγκαστεί ο Δήμος να τον πληρώσει (του χρωστάει ενοίκια από τον Ιούνιο του 2017!).
Μετά από όλα τα παραπάνω, κάλεσαν το Δημοτικό Συμβούλιο (Τετάρτη 28/11/2018), φοβούμενοι προφανώς το πολιτικό κόστος από τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα, να εγκρίνει νέα δημοπρασία που θα προβλέπει αυτή τη φορά, 5ετή διάρκεια του μισθώματος. Όπως ζητάει δηλαδή ο κ. Μαστοράκης 4 χρόνια τώρα, που είναι και η αιτία της όλης ταλαιπωρίας!!! Απίστευτο!! Όσον δε αφορά το ύψος του μισθώματος, είμαι βέβαιος ότι αν επιδείκνυε η Δημοτική Αρχή καλή θέληση, ο ιδιοκτήτης που έχει δείξει εξαιρετική υπομονή και ευαισθησία μέχρι τώρα, θα ήταν περισσότερο συνεργάσιμος.
Για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται ότι η Δημοτική Αρχή δείχνει αδυναμία να διαχειριστεί τα θέματα του Δήμου, ακόμα και όταν πρόκειται ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Δυστυχώς είναι γεγονός ότι μετά από τόσα χρόνια, ο Δήμος Σητείας δεν διαθέτει ούτε καν σχεδιασμό για την αξιοπρεπή στέγαση των δομών Ειδικής Εκπαίδευσης. Παραμένουμε με το Ειδικό Εργαστήριο σε κοντέινερ, με το Ειδικό Δημοτικό στον «αέρα» και χωρίς λειτουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ). Την ίδια στιγμή, ο Δήμος Ιεράπετρας λειτουργεί 6 χρηματοδοτούμενα ΚΔΑΠ (φιλοξενούν 500 παιδιά), μεταξύ αυτών και ενός ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ το οποίο εξυπηρετεί και οικογένειες του Δήμου Σητείας. Ζωντανό παράδειγμα  για τα όσα μπορεί να πετύχει ένας σύγχρονος Δήμος, όταν αξιοποιεί τις ευκαιρίες και θέτει σωστές προτεραιότητες σύμφωνα πάντα με τις κοινωνικές ανάγκες.
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας