Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Ψάχνουν την επιδότηση για τον θρυμματιστή λιόκλαδων

https://s1.neakriti.gr/images/1542x770/files/2018-11-17/thrimatistis.jpg"Χάθηκαν" οι Κρητικοί αγρότες στο χάος της γραφειοκρατίας...
Μετά το πρόσφατο ρεπορτάζ για την επιδότηση μηχανήματος θρυμματισμού των λιόκλαδων, είδαμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τους παραγωγούς.


Ρωτούν οι άνθρωποι τι ισχύει ως προς τις επιδοτήσεις που δίνει η Ε.Ε. Η εφημερίδα "Ν.Κ." έχει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες το μηχάνημα αυτό επιδοτείται μόνο μέσω της ένταξης του ενδιαφερομένου σε πρόγραμμα σχεδίων βελτίωσης.

Όμως, οι παραγωγοί που επικοινώνησαν μαζί με την εφημερίδα ζητούν να υπάρξουν πιο ευέλικτες πολιτικές. Και να μη χρειάζεται ένας παραγωγός να ενταχθεί σε σχέδιο βελτίωσης για να μπορεί να είναι δικαιούχος επιδότησης ενός τέτοιου μηχανήματος.

Μην ξεχνάμε ότι έτσι το κάψιμο των κλαδιών θα σταματήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Και αυτό, με ό,τι συνεπάγεται για το ίδιο το περιβάλλον, αλλά και για τον εμπλουτισμό των εδαφών μας. Είναι πολύ σοβαρό τα γεωργικά υπολείμματα να επιστρέφουν στη γη με τη μορφή θρυμματισμένης πρώτης ύλης. 

Χ.Π.

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας