Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Λ. Τερζής - Ερώτημα - προβληματισμός

Με ενδιαφέρον διάβασα το δελτίο τύπο του αξιότιμου βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ.Θραψανιωτη ,   για την παραχώρηση  του Ειρηνοδικείου Οροπεδίου Λασιθίου για κοινωφελείς σκοπούς και του Ειρηνοδικείου Αγίου Νικολάου για πολιτιστικές χρήσεις.
Στην  Σητεία  ,
παρά τις συνεχείς οχλήσεις του δήμου για παραχώρηση του ακινήτου στην κεντρική πλατεία έχουμε  πρόσφατος πρόταση για ενοίκιο 1580 ευρω μηνιαίως . 
Εύλογα ο οιοσδήποτε θα πει πως το έν λόγω κτίριο ανήκει πλέον στην ΕΤΑΔ Α.Ε.  η  οποία κατα τα  γραφόμενα  των μνημονίων (από τα οποία βγήκαμε από ότι λέγετε  ) δεν μπορεί να παραχωρήσει ακίνητα και ως Α.Ε. στόχος της είναι το κέρδος   . Ο ιδιοκτήτης της ΕΤΑΔ Α.Ε.  είναι το ελληνικό δημόσιο . Το ερώτημα  και πρόταση  που προκύπτει είναι ,γιατί με την ίδια πολιτική  βούληση δεν επιστρέφεται πίσω στο ελληνικό δημόσιο το ακίνητο και στην συνέχεια να παραχωρηθεί στον δήμο για χρήση , όπως στην περίπτωση του ΚΕΓΕ που παραχωρήθηκε στον δήμο Σητείας απο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. 
Το γεγονός  αυτο από την μια πλευρά θα συντελέσει στην  απομειώση του κεφάλαιου της ΕΤΑΔ Α.Ε . Από την άλλη όμως σύμφωνα με το δημοσίευμα "Τα κτήρια αυτά να τα διεκδικήσουμε για να αξιοποιηθούν προς όφελος των τοπικών κοινωνιών αντί να ρημάζουν από εγκατάλειψη."
Άρα  επικαλούμαστε και εμείς  την πολιτική βούληση προς όφελος της τοπικής κοινωνίας .
Θα είχε ενδιαφέρον μια απάντηση  και μια πιο ενεργή κυβερνητική πολιτική βούληση .


Ο πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ
Αντιδήμαρχος Σητείας

Λεωνίδας Τερζής

Συνολικες προβολες σελιδας