Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Η πρώτη προσέγγιση για τη μίσθωση του κτιρίου του επαρχείου Σητείας δεν είναι ικανοποιητική

O Δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης είχε στην Αθήνα επαφές με αρμοδίους για ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Σητείας. Επισκέφθηκε την ΕΤΑΔ την μίσθωση του κτηρίου του επαρχείου Σητείας.
Στη συνάντηση με την Διευθύντρια κ. Φαλτσέτα και νομικό σύμβουλο της εταιρίας, ο κ. Πατεράκης αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έναρξη ουσιαστικά μίας διαπραγμάτευσης σχετικής με το τίμημα του μισθώματος και τους όρους της παραχώρησης του κτιρίου.
«Η πρώτη προσέγγιση δεν είναι ικανοποιητική διότι αφ’ ενός δεν υπάρχει αποδοχή για μείωση του ενοικίου. Επικαλούνται ότι με βάση την σχετική νομοθεσία και την αντικειμενική αξία του ακινήτου το κτήριο δεν μπορεί να ενοικιαστεί με μικρότερο ποσό. Επίσης εστιάζουν στο γεγονός ότι το κτήριο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης κι ότι έχουν αφαιρέσει το κόστος παρέμβασης που απαιτείται για να γίνει χρηστικό το κτίριο», σημείωσε ο Δήμαρχος.
Ο κ. Πατεράκης κατά την συνάντηση πρότεινε να μην ξεκινήσει άμεσα η καταβολή του ενοικίου, αλλά από την ημερομηνία εγκατάστασης σε αυτό. Όπως αναφέρθηκε όμως, η απόφαση για μία τέτοια προοπτική θα πρέπει να ληφθεί σε ανώτερο επίπεδο από την πλευρά της ΕΤΑΔ.
Επίσης προτάθηκε να αφαιρεθεί το κόστος παρέμβασης υπό μορφή ενοικίου, να μην καταβάλλεται δηλαδή ενοίκιο για κάποιο διάστημα έως ότου συμπληρωθεί το κόστος παρέμβασης, στην οποία θα προχωρήσει ο Δήμος. Όμως και πάλι κατά την άποψη της ΕΤΑΔ θα ήταν μία διαδικασία που δεν προβλέπεται από την νομοθεσία, βάσει της οποίας λειτουργεί η εταιρία.
Ο Δήμαρχος έκανε λόγο για μία δύσκολη κατάσταση. Τόνισε ότι θα ενημερώσει τον επικεφαλή της αντιπολίτευσης και μέλος της Επιτροπής που συστάθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη διατήρηση του θέματος κ. Πέτρο Δημητροπουλάκη.
Θα επιδιώξει και επαφή με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Τερζάκη και τον Πρόεδρο της ΕΤΑΔ κ. Πολύζο «προκειμένου να δούμε τις απόψεις και των πολιτικών προϊσταμένων της εταιρίας. Ακολούθως το ζήτημα θα επανέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας