Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

«Τσάντα της Αγάπης» από τον ΕΕΣ Σητείας

Σάρκα και οστά έλαβε και φέτος η πρωτοβουλία του Περιφερειακού Τμήματος Σητείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού να συγκεντρώσει τρόφιμα και να προσφέρει τούτες τις άγιες ημέρες την «Τσάντα της Αγάπης».

Πρόκειται για μία δράση που πραγματοποιεί το Περιφερειακό Τμήμα Σητείας εδώ και πολλά χρόνια, την περίοδο των εορτών, των Χριστουγέννων και του Πάσχα.
Και φέτος λοιπόν ο κόσμος -παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι- ανταποκρίθηκε, όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Σητείας πατήρ Γεώργιος Γουλιέλμος και προσέφερε τρόφιμα ή χρήματα για να αγοραστούν τρόφιμα και να διατεθούν τα δέματα σε περίπου 100 οικογένειες που έχουν μεγάλη ανάγκη. Οικογένειες που νιώθουν την έμπρακτη αγάπη των συνανθρώπων τους και που θα μπορέσουν να απολαύσουν κι εκείνες το χριστουγεννιάτικο γεύμα τους.
Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των καταστημάτων της Σητείας, S/M, αρτοποιείων, ζαχαροπλαστείων κλπ., των Βιοκαλλιεργητών Τοπλού, που προσέφεραν μεγάλη ποσότητα ελαιολάδου, του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λασιθίου, που προσέφερε 500 € για να αγοραστούν τρόφιμα, αλλά και πολιτών που συνέδραμαν, όπως μπορούσαν, για την δημιουργία της Τσάντας της Αγάπης.
Τα δέματα περιέχουν αρκετά τρόφιμα, αρτοσκευάσματα, γλυκά, κρέας, λάδι κλπ και προσφέρθηκαν σε συνανθρώπους μας.
Από καρδιάς ευχαρίστησε ο πατήρ Γεώργιος όλους όσοι βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί και φέτος αυτή η προσπάθεια καθώς και τις Εθελόντριες του Περιφερειακού Τμήματος για την πολύτιμη συνδρομή τους.
«Με την ανταπόκριση όλων συγκεντρώθηκαν αρκετά πράγματα και βοηθήθηκαν πολλές οικογένειες. Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι συνεχίστηκε αυτή η προσπάθεια. Στα δύσκολα χρόνια που ζούμε, ο κόσμος ανταποκρίνεται και συνειδητοποιεί ότι με την μικρή συνεισφορά του καθενός γίνονται πολλά πράγματα. Το έχουμε ξαναπεί, ένα κουτί γάλα αν δώσουν 50 άνθρωποι, συγκεντρώνονται 50 κουτιά γάλα και βοηθούμε τους συνανθρώπους μας. Αυτό είναι θετικό και ανταποκρίνεται και στην ορθόδοξη πίστη μας πραγματικά.
Ξέρουμε ότι από τα πρώτα χριστιανικά χρόνια οι άνθρωποι βοηθούσαν ο ένας τον άλλο και γι’ αυτό έγραφαν τα κείμενα ότι ουδείς ενδεής υπήρχε, αλλά είχαν άπαντα κοινά και περνούσαν με αγάπη. Αυτό το μήνυμα θέλουμε κι εμείς να δίδεται κάθε φορά με την προσφορά της Τσάντας της Αγάπης. Να σκέφτεται ο ένας τον άλλο και να βοηθάει όπως μπορεί. Είναι καθήκον κάθε ανθρώπου. Είναι σημαντικό να δρουν σωστά οι άνθρωποι σε μία κοινωνία», υπογράμμισε ο πατήρ Γεώργιος.
Ευχήθηκε, τέλος, σε όλους υγεία, αγάπη και καλοσύνη.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Προσφέροντας την Τσάντα της Αγάπης

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας