Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Το βιβλίο «Το παιδί: η ζωή μας» του Παιδιάτρου Τάσου Αναστασάκη (βίντεο)


Το βιβλίο του Παιδιάτρου, Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Τάσου Κ. Αναστασάκη «Το παιδί: η ζωή μας», παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Πολύκεντρο Σητείας. Πολύς κόσμος παρακολούθησε την εκδήλωση, την οποία είχαν διοργανώσει ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας, ο Ιατρικός Σύλλογος Σητείας και οι Κρητικές Εκδόσεις.
Συντόνισε η κ. Βέρα Περράκη, η οποία, όπως και όλοι όσοι έλαβαν τον λόγο, αλλά και συνολικά οι παριστάμενοι, ευχήθηκαν στον κ. Αναστασάκη το βιβλίο του να είναι «καλοτάξιδο».
Πρόκειται για ένα βιβλίο γραμμένο με ιδιαίτερη φροντίδα και γνώση από τον παιδίατρο κ. Αναστασάκη με σκοπό να ενημερώσει τους νέους γονείς στα ζητήματα που έχουν σχέση με τη γέννηση και την ανατροφή του παιδιού τους σε όλα τα στάδια, που αφορούν την υπεύθυνη και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της πιο σημαντικής από τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Με απλό και κατανοητό τρόπο εξηγούνται και αναλύονται όλα εκείνα που πρέπει να γνωρίζουν οι νέοι που αποφασίζουν να γίνουν γονείς σε μία προσπάθεια να ενημερωθούν όσο γίνεται καλύτερα και κυρίως να καταφέρουν σε όλα τα στάδια αυτής της μοναδικής σχέσης να εκδηλώσουν με κάθε τρόπο το πραγματικό ενδιαφέρον και την αγάπη τους για τα παιδιά τους.
Όπως σημειώνει ο συγγραφέας, το βιβλίο αποτελεί κίνητρο για να βοηθήσει τους γονείς να δημιουργήσουν μία ευτυχισμένη οικογένεια με όσο το δυνατό λιγότερα προβλήματα. Οδηγό σε αυτό αποτελούν η αγάπη από την πλευρά των γονιών, το παράδειγμα τους και ο χρόνος που αφιερώνουν οι γονείς στο παιδί τους, η καθημερινή επαφή.
Το βιβλίο παρουσίασαν ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σητείας και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σητείας παιδίατρος κ. Γιάννης Κατσαράκης και η φιλόλογος κ. Κατερίνα Ζερβάκη.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας