Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

O καιρός θα μας «τρελάνει»: Στην Κρήτη επέστρεψε το… καλοκαίρι

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΝΟΤΙΑΣΟ καιρός σήμερα αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις
Ένας καιρός που προκαλεί εκ νέου ανησυχία στους Κρητικούς είναι εκείνος που επικρατεί τα τελευταία 24ώρα
καθώς μετά τη ισχυρή βροχόπτωση του περασμένου Σαββάτου με τα μεγάλα ύψη βροχής, οι νοτιάδες και οι υψηλές θερμοκρασίες που ακολουθούν αν μη τι άλλο προκαλούν «Σκωτσέζικο ντους».
Και μπορεί στην υπόλοιπη Ελλάδα να βρέχει και να χιονίζει, στην Κρήτη ωστόσο όχι μόνο ούτε λόγος για βροχή αλλά λόγος για ζέστη, σκόνη και νοτιάδες.
Ο καιρός  σήμερα αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι  καιρικές συνθήκες δεν παραπέμπουν σε φθινόπωρο αφού ο η θερμοκρασία έχει παρει την ανιούσα και κυρίως στα βόρεια παράλια  που εκεί όχι μόνο θα αγγίξει τους 20 βαθμούς, όπως χθες  αλλά θα φθάσει τους 24 -25.
Χαρακτηριστική η περίπτωση των Χανίων όπου για παράδειγμα το μεσημέρι ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 25 βαθμούς , στο Ηράκλειο η θερμοκρασία στους 24 και άυριο στους 25 , στο Ρέθυμνο τους 23 και στον Άγιο Νικόλαο τους 23.
Θερμοκρασίες άλλων περιοχών
Στην Παλαιοχώρα σήμερα ο υδράργυρος στους 21 βαθμούς Κελσίου, στη Σητεία σήμερα στους 21 και άυριο στους 23, στο Λέντα της Μεσαράς στους 22, στη Γέργερη, στις Μοίρες και το Τυμπάκι στους 21βαθμούς.
Παρόμοιο το σκηνικό και αύριο με θερμοκρασίες μάλιστα ακόμη υψηλότερες.
Και όλα αυτά ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα είναι τελείως διαφορετικός. Με έντονα καιρικά φαινόμενα στο Βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο τα οποία και θα συνοδεύονται από σποραδικές καταιγίδες. Μετά το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τόπους στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά ο καιρός σταδιακά θα παρουσιάσει περαιτέρω επιδείνωση και θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.
Ο καιρός στην Κρήτη
Η πρόγνωση του καιρού ,σύμφωνα με το meteo, για σήμερα στην Κρήτη αναφέρει λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν παροδικές ασθενείς βροχές. Οι  άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Και η θερμοκρασία από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου και στα βόρεια παράλια στους 25.
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα 
Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στη Δυτική Στερεά, στην Ήπειρο και στο Ιόνιο, περιμένουμε μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης. Τα φαινόμενα στο Βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο θα είναι εντονότερα και θα συνοδεύονται από σποραδικές καταιγίδες.
Μετά το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τόπους στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά ο καιρός σταδιακά θα παρουσιάσει περαιτέρω επιδείνωση και θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.
Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν, με πιθανότητα λίγων βροχών τοπικού χαρακτήρα. Τις πρωινές ώρες παγετός θα εκδηλωθεί στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά και σε πεδινά τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας. Παράλληλα, θα εκδηλωθεί έντονη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας