Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Προχωρούν οι διαδικασίες για το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ και το Πλανητάριο στη Σητεία

Τo Δ.Σ. του ΔΟΚΑΣ συνεδρίασε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας.
Τα μέλη του Δ.Σ. ζήτησαν ενημέρωση  για την πορεία του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, το οποίο θα αποτελέσει δομή του ΔΟΚΑΣ.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος κ. Λεωνίδας Τερζής, «η διαγωνιστική διαδικασία για το έργο προϋπολογισμού 135.000 έχει ήδη αναρτηθεί στην πλατφόρμα των δημοσίων έργων και είναι σε εξέλιξη. Η πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας θα ολοκληρωθεί και θα αποσφραγιστούν οι εκδηλώσεις συμμετοχής των υποψηφίων αναδόχων στα μέσα Δεκεμβρίου.
Θα ακολουθήσει η διαδικασία αξιολόγησης των δικαιολογητικών, απόρριψη ή αποδοχή και θα ολοκληρωθεί μετά από τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής μέχρι να οριστεί ο τελικός ανάδοχος του έργου, να υπογραφεί η σύμβαση και να ξεκινήσει η υλοποίησή του, η οποία αναμένεται εντός του 2019».

Το Πλανητάριο
Επίσης με αφορμή την αναφορά σε κωδικούς του προϋπολογισμού του ΔΟΚΑΣ, που δεν είναι σε χρήση -μιας και μέρος των σχετικών δαπανών κάλυψε ο ΟΑΣ- και αφορούν το Γεωπάρκο, ο κ. Τερζής απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ενημέρωσε για την δομή του Πλανηταρίου.
«Έχουμε τα αρχιτεκτονικά, τα μηχανολογικά σχέδια, έχουμε αποσπάσει τις σχετικές εγκρίσεις από το τοπικό αρχαιολογικό συμβούλιο κι από το συμβούλιο αρχιτεκτονικής για τη ανέγερση του ακινήτου. Το επόμενο στάδιο είναι η κατάθεση στην πολεοδομία του φακέλου για την έκδοση οικοδομικής άδειας. Το έργο αυτό είναι στρατηγικού χαρακτήρα, είμαστε εταίρος με την Κύπρο, το Ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού, τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Πανεπιστήμιο Κρήτης μέσω του ΕΛΚΕ.   Η δαπάνη για το Δήμο της Σητείας είναι ύψους  781.000 και θεωρούμε ότι είναι ένα έργο στρατηγικού χαρακτήρα που θα αναβαθμίσει τις υποδομές του Δήμου και θα δημιουργήσει μία δυνατότητα εναλλακτικής μορφής τουρισμού και εκπαίδευσης στο κομμάτι της αστροπαρατήρησης. Εξ ου και το ακρωνύμιο GEOSTAR στο πλαίσιο πάντα των Γεωπάρκων».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας