Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Οι δρόμοι στους Παπαγιαννάδες

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σητείας κατά πλειοψηφία -λευκό ψήφισε το μέλος κ. Αλέξανδρος Κιουπάκης- αποφάσισε να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την κατάρτιση του δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων,
ενταγμένου στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι», για την βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στην Τ.Κ. Παπαγιαννάδων Δήμου Σητείας.
Όπως είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ν. Λαντζανάκης, «κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. ο Δήμος προχώρησε στην υποβολή πρότασης με τίτλο “Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στην Τ.Κ. Παπαγιαννάδων”, προϋπολογισμού 560.000, στο πλαίσιο πρόσκλησης του υπουργείου εσωτερικών, από το πρόγραμμα “Φιλόδημος”, άξονας προτεραιότητας: Δράσεις για τη βελτίωση αγροτικής οδοποιίας».
Η πρόταση υπεβλήθη και ακολούθησε η απάντηση από το  Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, που καθορίζει και τους όρους. Η διαδικασία περιλαμβάνει την σύναψη δανείου, όπου η πληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων με βάση την συνομολογηθείσα δανειακή σύμβαση μεταξύ δικαιούχου και Ταμείου για το εγκεκριμένο δάνειο-έργο του προγράμματος δεν βαρύνει τον δικαιούχο, δηλαδή τον Δήμο με την επιφύλαξη να υλοποιηθούν όλα βάσει όσων προβλέπονται. Όπως επισημάνθηκε, η πληρωμή των ποσών, που αντιστοιχεί στην εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων προς το Ταμείο, πραγματοποιείται σύμφωνα με τις διατάξεις της σχετικής ΚΥΑ ανά εξάμηνο, από την Διεύθυνση Οικονομικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών.
Το σύνολο του ποσού του συγκεκριμένου έργου είναι 560.000, από αυτά το 75% από πόρους Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων -320.000 και το 25% από το Ταμείο- 140.000.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας