Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Αναβαθμίστηκε τόσο η παραλία στο Βάι όσο και συνολικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες της ΜΑΔΕΣ

Ολοκληρώνεται -μαζί με την τρέχουσα θερινή σαιζόν- ο κύκλος εργασιών της ΜΑΔΕΣ Α.Ε. για το 2018. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, αναμένονται θετικά οικονομικά δεδομένα, καλύτερα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά κατά την οποία επίσης σημειώθηκαν ικανοποιητικά αποτελέσματα σε σύγκριση με το 2016.

Η θετική πορεία της ΜΑΔΕΣ του Δήμου Σητείας τα τελευταία χρόνια, είναι σημαντικό στοιχείο, καθώς, όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Μανόλης Φουντοραδάκης, επέφερε αύξηση του έργου της αλλά και της ποιότητας των υπηρεσιών προς τους πολίτες. Η εικόνα αυτή αποτυπώθηκε και στον ισολογισμό του 2017, που εγκρίθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας.
Για το θέμα ο κ. Φουντοραδάκης ανέφερε ότι κατά την προηγούμενη χρονιά ο καθαρός κύκλος εργασιών ήταν 226.212,75 € και τα καθαρά κέρδη της εταιρίας 19.734,59 €. Πρόσθεσε επίσης ότι «η ΜΑΔΕΣ δεν έχει οφειλές προς εργαζόμενους, ασφαλιστικά ταμεία, δημόσιο αλλά ούτε και προς τους προμηθευτές της. Φέτος είχαμε αύξηση επισκεπτών στον τόπο μας κάτι που συνετέλεσε και στην αύξηση των κερδών για την επιχείρηση».

Το Βάι και τα Μουσεία
Σύμφωνα με το καταστατικό της, σκοπός της ΜΑΔΕΣ είναι η αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου. Δραστηριοποιείται στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ιτάνου και οι εργασίες της εστιάζουν στην παραλία στο Βάι -ξαπλώστρες και καντίνα που λειτουργεί στην περιοχή- καθώς και στην αξιοποίηση του Μουσείου Νερού στην Ζάκρο, το οποίο λειτουργεί με υπάλληλο, που διαθέτει η ΜΑΔΕΣ καθημερινά κατά την τουριστική περίοδο παρέχοντας τη δυνατότητα σε ντόπιους και επισκέπτες να το επισκεφθούν.
Γενικότερα η Δημοτική Επιχείρηση στηρίζει τα Μουσεία της περιοχής της Ζάκρου, τα οποία, ο κ. Φουντοραδάκης τόνισε, ότι είναι ιδιαίτερα αξιόλογα. Εκτός του Μουσείου Νερού, λειτουργούν το Ψηφιακό Μουσείο και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, που αξίζει, όπως είπε, να επισκεφθούν ντόπιοι κι επισκέπτες του εξωτερικού, αλλά και της υπόλοιπης Κρήτης. Άλλωστε προσφέρονται και για εκπαιδευτικές εκδρομές σχολείων της ευρύτερης περιοχής, δίνοντας την δυνατότητα στα παιδιά να αποκομίσουν πολλές γνώσεις.

Με σκοπό την αναβάθμιση
«Φέτος», υπογράμμισε ο κ. Φουντοραδάκης, «κατεβλήθη προσπάθεια κι αναβαθμίστηκε τόσο η παραλία στο Βάι -με αγορά καινούριων 28 ξαπλώστρων- με καλύτερες υπηρεσίες προς τους λουόμενους, όσο και συνολικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες της Επιχείρησης. Προσπαθούμε να αναβαθμίζουμε και τον εξοπλισμό της ΜΑΔΕΣ και τις υπηρεσίες που προσφέρει όπου δραστηριοποιείται.
Καταβάλλεται επίσης προσπάθεια ώστε να αξιοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα μηχανήματα, που έχουν παραχωρηθεί από το Δήμο, αλλά συντηρεί και διαθέτει η ΜΑΔΕΣ για την κάλυψη αναγκών ανά την επικράτεια του Δήμου, όπου χρειαστεί και είναι εφικτό.
Παράλληλα η επιχείρηση απασχολεί 10 εργαζόμενους την καλοκαιρινή περίοδο συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο και στην αντιμετώπιση της ανεργίας, που δυστυχώς αποτελεί μεγάλο πρόβλημα και για την ευρύτερη περιοχή της Σητείας. Η προσπάθεια που καταβάλλουμε είναι συνεχής, με γνώμονα πάντα την καλύτερη δυνατή διαχείριση κι αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ΜΑΔΕΣ, προς όφελος των πολιτών της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σητείας. Στην κατεύθυνση αυτή ευχαριστώ θερμά για την συνεργασία και την στήριξη του, το συμβούλιο της ΜΑΔΕΣ».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας