Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Ανακοίνωση Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Σητείας - Απαράδεκτη η απόφαση του Δημάρχου

http://www.entypwsiako.com/wp-content/uploads/2016/12/kalo-ladi.jpgΘεωρούμε  απαράδεκτη την απόφαση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου της 9/11/18
που κατά  πλειοψηφία  αποφάσισαν [εκτός  από  τέσσερις δημοτ. συμβούλους ] να μη στηρίξουν το ψήφισμα των αγροτών ελαιοπαραγωγών Δ. Σητείας της συγκέντρωσης της  9/10/18


Απέρριψαν το αίτημα για προστασία  του προϊόντος με κατώτατη εγγυημένη τιμή.    Ακούστηκαν πολλά  πυροτεχνήματα από τον Αγροτικό Σύλλογο και τον Δήμαρχο ,όπως να γίνει δημοπρατήριο ελαιολάδου ,να ασχοληθούμε  με  εναλλακτικές καλλιέργειες κ.α. μόνο και μόνο για να αποπροσανατολίσουν από το πάγιο αυτό και δίκαιο αίτημα των αγροτών  .  Τι πιο  απλό  και  δίκαιο ο ελαιοπαραγωγός να  πληρώνεται  τον κόπο του      και όχι κάθε χρόνο το λάδι  να βρίσκεται στο έλεος του  κάθε μεγαλέμπορα.Για να μπορεί ο αγρότης να επιβιώσει,για  να μην εγκαταλείψει τη γη  του  και έρθουν κάποιοι  μεγαλοκαρχαρίες να την  αρπάξουν και συγκεντρωθεί  η γη σε λίγα χέρια, για να μην ερημώσουν τα χωριά μας  .

Σκοπός τους είναι να συγκαλυφθούν και να αθωωθούν οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα  που μας έφεραν εδώ που είμαστε ,ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ,ΣΥΡΙΖΑ,πιστές στην Κ.Α.Π.   και την Ε.Ε.  Πολιτικές που αποδέχτηκε και υπηρέτησε η Δημοτική  Αρχή.

Δεν  είναι <<εφικτό>>   κατά τον Δήμαρχο να ζητάμε κατώτατη  εγγυημένη τιμή γιατί πάμε κόντρα στις πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. ,κόντρα στο δόγμα της <<ελεύθερης>> αγοράς.                          Δεν είναι εφικτό επομένως να  κερδίσεις κάτι στα πλαίσια της γενικότερης φιλοσοφίας περί <<μη εφικτού>>,άρα μη διεκδικείς, είναι μάταιο να αγωνίζεσαι, άρα αποδέξου την κατάσταση όπως  έχει .

Σητεία 14/11/18

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ   ΑΓΩΝΑ  ΑΓΡΟΤΩΝ  ΣΗΤΕΙΑΣ

Συνολικες προβολες σελιδας