Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Διάβαση πεζών μπροστά στα σχολεία στη Σητεία

Η διάβαση πεζών στα σχολεία ήταν ένα από τα σημαντικότερα θέματα της συνεδρίασης της Επιτροπής Κυκλοφοριακού του Δήμου Σητείας, που έγινε υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Νίκου Κοζυράκη.

Με αφορμή και το πρόβλημα που καταγράφεται στο Ψαράκειο Νηπιαγωγείο επί της Θερίσου, της αυξημένης κίνησης των οχημάτων στον κεντρικό δρόμο και των κινδύνων που εγκυμονούν κατά την άφιξη κι αναχώρηση κυρίως των παιδιών από το σχολείο, έγινε εκτενής συζήτηση, παρουσία κι εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
«Έχει δοθεί εδώ και περίπου δέκα ημέρες σε υπάλληλο μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας να προχωρήσει σε σχετική αποτύπωση και μελέτη για το συγκεκριμένο σχολείο, αλλά και για όλα τα υπόλοιπα της πόλης, δεδομένου ότι οι διαβάσεις πεζών είναι απαραίτητες για όλα τα σχολεία.
Έχει ξεκινήσει η καταγραφή των σημείων εκείνων που πρέπει να υπάρχει η διάβαση. Θα ακολουθήσει η προβλεπόμενη διαδικασία για το θέμα μέσα από τις Επιτροπές Κυκλοφοριακού, Ποιότητας Ζωής, διαβούλευση, εκ νέου Ποιότητας Ζωής και Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό σημαίνει ότι θα απαιτηθεί κάποιο χρονικό διάστημα και ειδικά για το συγκεκριμένο σχολείο, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, όπως συζητήσαμε και με τον Υποδιοικητή του Αστυνομικού Τμήματος τον κ. Μανόλη Βουτυράκη και τους εκπροσώπους Γονέων και Κηδεμόνων, θα υπάρξει η συνδρομή της αστυνομίας ειδικά τις ώρες αιχμής. Δηλαδή από της 8.15 έως τις 9 και τη 1 έως τη 1.30 το μεσημέρι προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής μετακίνηση των παιδιών από το σχολείο», τόνισε ο κ. Κοζυράκης.
Επίσης, στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει, θα καταγραφούν εκτός των σχολείων κι άλλα σημεία της πόλης -εφ’ όσον υπάρχει ανάγκη- για την δημιουργία διαβάσεων πεζών.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας