Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Δράσεις καλλωπισμού σε διάφορα σημεία της Σητείας

Δράσεις καθαριότητας και καλλωπισμού υλοποιούνται αυτές τις ημέρες σε ένα μεγάλο τμήμα της πόλης και συγκεκριμένα σε όλο σχεδόν το παραλιακό μέτωπο, στην κεντρική πλατεία και στο δημοτικό κήπο, στο σιντριβάνι στα Πλατανάρια και στις κεντρικές οδούς της Σητείας.
Τις εργασίες πραγματοποιεί η Δημοτική Κοινότητα Σητείας σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες και φορείς του Δήμου, όπως το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και την Υπηρεσία Καθαριότητας.
«Οι δράσεις», ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σητείας κ. Ελένη Πλατανάκη, «εντάσσονται στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλλεται από την κοινότητα, ώστε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους η εικόνα της πόλης να είναι καλή προς ικανοποίηση ντόπιων κι επισκεπτών. Η προσπάθεια έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια και τουλάχιστον τρεις φορές στην διάρκεια του έτους γίνονται εργασίες, που περιλαμβάνουν βαψίματα, καθαρισμούς, ξεχορταριάσματα σε όλη την πόλη με έμφαση τους πολυσύχναστους χώρους.
Όλοι θέλουμε πιστεύω η πόλη μας να έχει μία όμορφη εικόνα, να είναι καθαρή κι όσο γίνεται πιο λειτουργική. Η Δημοτική Κοινότητα στο πλαίσιο αυτό προσπαθεί βάσει των δυνατοτήτων που έχει να κάνει συνεχώς δράσεις σε αυτήν την κατεύθυνση. Σε συνεργασία και με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου όπως είναι αυτή της Καθαριότητας Πρασίνου, Περιβάλλοντος, του ΔΟΚΑΣ, της Τεχνικής Υπηρεσίας, του Λιμενικού Ταμείου, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, πραγματοποιούμε παρεμβάσεις ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν στην πόλη. Επίσης προγραμματίζουμε και προχωράμε σε συντηρήσεις τις περιόδους που υπάρχει η οικονομική δυνατότητα και το προσωπικό ώστε να μην εντείνονται τα προβλήματα».

Εθελοντισμός και πρωτοβουλία
«Και βέβαια, συνέχισε, «πρέπει να αναφέρω τη συνδρομή σε όλη αυτή την προσπάθεια, των εθελοντών που είναι άξια συγχαρητηρίων. Είναι πολλοί οι εθελοντές ενεργοί πολίτες που ανταποκρίνονται σε κάθε κάλεσμα της Δημοτικής Κοινότητας ή οργανώνουν οι ίδιοι δράσεις κι αφιερώνουν τον χρόνο τους προσφέροντας τις υπηρεσίες τους για να κάνουμε τελικά πιο όμορφη την πόλη μας, τον τόπο μας. Τους ευχαριστούμε για άλλη μία φορά από καρδιάς. Η εθελοντική προσφορά είναι έχει αυξηθεί κατά κόρον τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μία κοινωνία.
Πιστεύω ωστόσο ότι μπορούν περισσότεροι πολίτες να ασχοληθούν και να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια κάνοντας απλά πράγματα, φροντίζοντας τον χώρο έξω από το σπίτι τους ή το κατάστημά τους για παράδειγμα ή συμμετέχοντας σε συλλογικές δράσεις που οργανώνονται. Με αυτό τον τρόπο συνεισφέρουμε όλοι στην προστασία και την βελτίωση της εικόνας της πόλης μας και του περιβάλλοντος και το αποτέλεσμα είναι διάχυτο προς όλη την τοπική κοινωνία. Διανύουμε, όπως όλοι γνωρίζουμε, δύσκολες εποχές και μόνος ο Δήμος ή μία υπηρεσία ή ένας πολίτης ατομικά δεν μπορούν να κάνουν τα πάντα. Αν όμως όλοι μαζί ενώσουμε τις δυνάμεις μας, τότε σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο προς όφελος όλων».

Για μια ωραία εικόνα
Αυτές λοιπόν τις ημέρες πραγματοποιούνται συντηρήσεις, καθαρισμοί και βαψίματα με χρώματα, που διαθέτει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, και προσωπικό, το κόστος του οποίου ανέλαβε η Δημοτική Κοινότητα, κατόπιν έξτρα παγίας που κατάφερε να αποσπάσει, αλλά και με την συνδρομή υπαλλήλων της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Πρασίνου. Στο παραλιακό μέτωπο βάφτηκαν παγκάκια, παρτέρια, όπως και στη νησίδα στην Καραμανλή, στο σιντριβάνι, το οποίο επίσης βάφτηκε περιμετρικά και καθαρίστηκε εσωτερικά. Επίσης βάφηκαν τα άκρα των πεζοδρομίων της Κορνάρου και σε άλλα σημεία. Εργασίες καθαρισμού γίνονται στην πλατεία και το δημοτικό κήπο.
«Δεδομένης της οικονομικής δυνατότητας που είχαμε, του γεγονότος ότι τώρα που τελείωσε η τουριστική σαιζόν είναι πιο ήρεμα τα πράγματα σε ό,τι αφορά και το προσωπικό, επίσης εν όψει του εορτασμού -το μήνα που διανύουμε- της πολιούχου της Σητείας Αγίας Αικατερίνης και της εορταστικής περιόδου που ακολουθεί αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην συγκεκριμένη δράση. Αντίστοιχη είχε πραγματοποιηθεί πριν την έναρξη, αλλά και κατά την διάρκεια όπου χρειάστηκε της θερινής περιόδου.
Όμως ζητούμενο δεν είναι η πόλη μας να είναι έχει μια ωραία εικόνα μόνο για τους επισκέπτες -είναι αυτονόητο, αλλά και για όλους εμάς, τους πολίτες που ζούμε καθημερινά στη Σητεία. Με αυτή τη λογική κινούμαστε ως Δημοτική Κοινότητα, επαναλαμβάνω πάντα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που υπάρχουν, τις οποίες υπερβαίνουμε κάποιες φορές γιατί θέλουμε η πόλη μας να έχει μία αξιοπρεπή κι όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα», πρόσθεσε η κ. Πλατανάκη.
Κατόπιν πρότασης της Δημοτικής Κοινότητας προς την Υπηρεσία Περιβάλλοντος και Πρασίνου συζητείται η προοπτική αναδάσωσης και δεντροφύτευσης σε διάφορα σημεία της περιοχής το επόμενη χρονικό διάστημα.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας