Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Υποψήφιος δήμαρχος Σητείας ο Νίκος Καραμανωλάκης

Καραμανωλάκης-Σητεία-α-696x525Την υποψηφιότητά του ως δήμαρχος Σητείας ανακοινώνει σήμερα ο Νίκος Καραμανωλάκης. Σε σχετική του επιστολή αναφέρει:

Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Η διερεύνηση της δυνατότητας συγκρότησης ενός ανεξάρτητου και υπερκομματικού ψηφοδελτίου-σας είχα ενημερώσει σχετικά σε προηγούμενη συνέντευξή μου- έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και ικανοποίηση γιατί έχουν αγκαλιάσει τη προσπάθεια μου άνθρωποι με ήθος, εντιμότητα, εργατικότητα, ανιδιοτέλεια, με διαφορετική φιλοσοφία, ικανοί, άφθαρτοι, από όλες τις επαγγελματικές ομάδες και χωρίς κομματικές αγκυλώσεις. Είναι μεγάλη τιμή για μένα η εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου.
Σας ανακοινώνω λοιπόν με αίσθημα ευθύνης, την απόφασή μου να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις επόμενες δημοτικές εκλογές και να θέσω τον εαυτό μου στη κρίση σας.
Φίλες και φίλοι
Θεωρώ ότι υπάρχει ένα μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα που ζητεί
– να ξεφύγουμε άμεσα από παλαιοκομματικές πρακτικές και παρωχημένες αντιλήψεις
– χρηστή διαχείρηση του Δήμου  με διαφάνεια και αξιοκρατία.
-ανθρώπους που δεν θα λένε ψέματα, που δεν θα κρύψουν την αλήθεια
-που θα εργαστούν με πάθος για να βελτιώσουν το επίπεδο ζωής του πολίτη
-που θα σεβαστούν το δημόσιο χρήμα
-που θα αξιοποιήσουν τις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία για να οδηγήσουν τον τόπο στο ΑΥΡΙΟ.
Οι πολιτικοί καριέρας αναζητούν επαγγελματική αποκατάσταση και θέτουν ως βασικό στόχο την επανεκλογή τους. Έτσι περιορίζουν τη παραγωγή έργου στο τέλος της θητείας τους ώστε να δημιουργηθεί ένα πλαστό κλίμα ευφορίας. Ο τόπος  όμως χρειάζεται ανθρώπους που θα εργαστούν όλη τη θητεία τους και όχι μόνο προεκλογικά.
Θεωρώ  ότι η παραμονή στο ίδιο αξίωμα για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι αιτία δημιουργίας και διατήρησης ενός  πελατειακού συστήματος που έχει επιφέρει πολλά δεινά στο τόπο και ότι η τοπική αυτοδιοίκηση έχει το δικό της μερίδιο στον εθνικό κατήφορο.
Δεν είναι τυχαίο που τα προηγμένα κράτη έχουν θεσπίσει ανώτατο όριο δύο θητειών για να αποφύγουν φαινόμενα φθοράς και διαφθοράς.
Φίλοι και φίλες
Ο ιδιαίτερα βραδύς ρυθμός ανάπτυξης του τόπου μας σε σχέση με άλλους δήμους είναι αποτέλεσμα αυτής της παθογένειας, αυτών των αναχρονιστικών πρακτικών.
Απουσιάζουν τα έργα που θα εκτινάξουν την ανάπτυξη, αλλά και θα βελτιώσουν τη ποιότητα της ζωής μας όπως:
-Πολεοδομήσεις και ένταξη περιοχών σε σχέδιο πόλης. Μεγάλης σημασίας αναπτυξιακό εργαλείο.
-Έργα και υποδομές που αφορούν το πρωτογενή τομέα και το εφιαλτικό σενάριο της λειψυδρίας (εγγειοβελτιωτικά έργα, αναβάθμιση βιολογικών και επαναχρησιμοποίηση των λυμμάτων, αφαλάτωση κ.α.).
-Δημοτικά Σφαγεία για την εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων της ανατολικής Κρήτης.
-Νέο Δημαρχείο
-Ανάπλαση Λιμένων και χερσαίας ζώνης – παραλίας
-Σχεδιασμός και ξεκάθαρη χωροταξία που θα προσελκύσει επενδυτικό ενδιαφέρον
-Αποχέτευση-βιολογικοί ιδιαίτερα Ανάληψης-Μόχλου κ.α.
Παράλληλα ήρθαμε αντιμέτωποι με διαχειριστικά λάθη και την απουσία της Δημοτικής Αρχής σε σοβαρά θέματα, όπως:
-ΒΟΑΚ και ΝΟΑΚ όπου είχαμε ολιγωρία και βραδύτητα.
-Αδυναμία αξιοποίησης χρηματοδοτικών εργαλείων.
-Παθητική στάση απέναντι στα μεγάλα Αιολικά σε Σίτανο και Καρύδι
-Λάθος χωροθέτηση Λατομείου στη Ζου.
-Κάκιστο σχεδιασμό έργων που δημιούργησαν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα και πολυετή ολιγωρία στην επίλυσή τους. (π.χ. Ξεροκαμάρες)
-Επικίνδυνοι χειρισμοί στο παραλιακό μέτωπο Σητείας
-Λάθος πολιτική απόφαση για τη διάλυση της Δημοτικής Αστυνομίας.
-Τιμολογιακή πολιτική του νερού ύδρευσης (αυξήσεις που … έγιναν μειώσεις).
-Δάνειο για λαμπτήρες (υπάρχουν άλλες προτεραιότητες).
-Διαχείριση υδάτινου δυναμικού
-Ποιότητα του πόσιμου νερού.
-Αναβολή κατάθεσης φακέλου για την τυποποίηση του ελαιολάδου αποκλειστικά εντός ζώνης ΠΟΠ.
-Αξιοποίηση Ακίνητης περιουσίας
-Αστυνομικός Σταθμός Κουτσουρά
-Κόκκινη καρδιά  που δε συνάδει με τον χαρακτήρα της περιοχής.
Παράλληλα, είναι λυπηρό να υπάρχει συνεχώς η αίσθηση εγκατάλειψης στους κατοίκους της περιφέρειας του Δήμου μας. Όπως επίσης, είναι λυπηρό να υπάρχουν τόσες υποδομές χωρίς την παραμικρή επιμέλεια της τοπικής αυτοδιοίκησης. Υποδομές που παραμένουν ως ανεπίλυτα προβλήματα, όπως:
-Το ΕΠΑΛ, το ΕΛΕΝΑ, το Κολυμβητήριο, το Λιμάνι Κουρεμένου, η ΑΕ ΛΕΥΚΗ( Δημοτικό ελαιουργείο Χανδρά), ο Ποδηλατόδρομος με το Ανοικτό θέατρο φάντασμα, οι Αθλητικοί χώροι, οι Χώροι στάθμευσης, οι Πεζόδρομοι που έγιναν παρκινγκ, οι κοινόχρηστοι χώροι που έγιναν Χωματερές κ.α.
Ευτυχώς που ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο του τόπου μας, το αεροδρόμιο, και καταγράφεται κάποια τουριστική ανάκαμψη. Ο τουρισμός πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη του Δήμου μας αλλά και της χώρας μας.
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
είναι γνωστό ότι δεν μπήκα στον πολιτικό στίβο  μέσα από εσωκομματικές διαδικασίες,  δεν έχω κανενός είδους κομματικές εξαρτήσεις ούτε εξυπηρέτησα  κανενός είδους πολιτικά η οικονομικά συμφέροντα για να αναδειχθώ.
Η επιθυμία μου να υπηρετήσω το τόπο είναι αποκλειστικά αποτέλεσμα εσωτερικής ανάγκης για ανιδιοτελή προσφορά και τίποτα παραπάνω.
Προέρχομαι από τον ιδιωτικό τομέα και γνωρίζω το ρίσκο, την αβεβαιότητα και την αγωνία του επιχειρείν.
Στόχος μου λοιπόν είναι να κάνουμε τις τομές που χρειάζεται για να ξεκλειδώσει η ανάπτυξη, ακόμα και αν χρειαστεί να έρθουμε σε ρήξη με τις παθογένειες του παρελθόντος.
Φίλες και φίλοι

Σας καλώ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ.
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Πηγή : Style 100fm

Συνολικες προβολες σελιδας