Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Τροποποίηση προδιαγραφών του ελαιολάδου με την ονομασία Σητεία Λασιθίου Κρήτης Π.Ο.Π.


Τη Τετάρτη 28 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του Οργανισμού Ανάπτυξης Σητείας Α.Α.Ε. ΟΤΑ στην οποία έγινε παρουσίαση  της μελέτης με τίτλο: «Επικαιροποίηση Π.Ο.Π. ελαιολάδου Σητεία Λασιθίου Κρήτης»,
από την υπεύθυνη του γραφείου συμβούλων Quality Agro Solution Ε.Π.Ε.  κα. Σοφία Καλαιτζάκη, το οποίο έχει αναλάβει την εκπόνηση της, μετά από ανάθεση και χρηματοδότηση του ΟΑΣ Α.Α.Ε. ΟΤΑ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σητείας και Πρόεδρος του Ο.Α.Σ. Α.Α.Ε. ΟΤΑ κ. Θεόδωρος Πατεράκης, ο Πρόεδρος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας. κ. Μανώλης Μαυροματάκης, ο Πρόεδρος της εταιρείας  Βιοκαλλιεργητές Σητείας Α.Ε. και μέλος του Δ.Σ. του ΟΑΣ κ. Χαράλαμπος Λεβαντάκης, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παπαγιαννάδων και μέλος του Δ.Σ. του ΟΑΣ κ. Μανώλης Δασκαλάκης, η χημικός μηχανικός κα. Μαρία Παρλαβάντζα, και ο Διευθυντής του ΟΑΣ κ. Μανώλης Τσαντάκης.

Έγινε λεπτομερής παρουσίαση της μελέτης, καταγράφηκαν οι απόψεις και παρατηρήσεις των παρισταμένων και καθορίσθηκαν τα επόμενα βήματα και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του όλου εγχειρήματος.

Η μελέτη έχει ως αντικείμενο την επικαιροποίηση του Π.Ο.Π. ελαιολάδου Σητεία Λασιθίου Κρήτης και συγκεκριμένα την ένταξη των Τοπικών Κοινοτήτων Λιθινών και Ορεινού στη ζώνη του Π.Ο.Π. οι οποίες εκ παραδρομής δεν είχαν συμπεριληφθεί κατά την αρχική πιστοποίηση το έτος 1993 και η επικαιροποίηση των οργανοληπτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών του Π.Ο.Π. ελαιολάδου Σητεία Λασιθίου Κρήτης σύμφωνα με το κανονισμό της Ε.Κ. 1151/2012.

Την επόμενη βδομάδα θα κατατεθεί στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από το Δήμαρχο Σητείας κ. Πατεράκη και το Πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας κ. Μαυροματάκη.

Η εκπόνηση της αποφασίσθηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 30 Μάιου 2018 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Σητείας και συμμετείχαν εκπρόσωποι Συνεταιρισμών, παραγωγοί, τυποποιητές ελαιολάδου, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, κ.α.

Συνολικες προβολες σελιδας